Donderdag 16 juli, 2020

Nieuws uit Rumbeke

Zondag trekt ook het Formule 1-circuit zich weer op gang met een Grand Prix in Oostenrijk. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (28) mag dan sinds vorig seizoen wel vooral actief zijn in de Formule E, als derde piloot is hij dit jaar ook reserverijder bij het F1-team van Mercedes, waar hij ploegmaat is van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. "Het wordt een heel onnatuurlijk seizoen."

Donderdagmiddag gebeurde er omstreeks 14 uur een ongeval langs de E403 richting Brugge net over het op-en afrittencomplex in Rumbeke. Een chauffeur in een Citroën verloor er plots om een onduidelijke reden de controle over het stuur van zijn voertuig. De bestuurder kwam met de schik vrij.

De zomervakantie staat voor de deur. Chirumbero is de eerste Rumbeekse jeugdbeweging die op kamp vertrekt. 1 juli is het D-day. Hoofdleidsters Nina Van Coillie en Britt Vancoppenolle leggen uit hoe ze met 194 leden, 35 leidsters en 12 koks het jaarlijkse kamp van 1 tot 10 juli in het Limburgse Opoeteren (Maaseik) 'coronaproof' organiseren.