Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Rumbeke

Catering Verkindere is een naam als een klok, maar op de koer in de Lodewijk de Raetlaan in Kachtem staan de worstenkramen en tapwagens er werkloos bij. "We kunnen onmiddellijk weer aan de slag, al beseffen we dat we dat wellicht als laatste zullen kunnen", poneert zaakvoerder Guy Verkindere. "Want een event zonder publiek, daar hebben wij niks aan natuurlijk."

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Vanaf dinsdag 7 april gaan de recyclageparken in de regio van MIROM Roeselare terug open. "Dit betekent geenszins een versoepeling van de coronamaatregelen, maar de heropening wil alleen een antwoord geven aan inwoners die met dringend af te voeren afval zitten. De heropening gebeurt dan ook onder strikte voorwaarden", aldus Goedele Osaer.

De laatste weken zijn veel winkels gesloten maar toch blijven enkele handelszaken die essentiële producten verkopen open. Voor hen is het ook vaak aanpassen. Wij legden ons oor te luisteren bij Eveline Tack van de Westlaanapotheek en bij Stijn en Femke van de gelijknamige slagerij.