Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Rumbeke

Binnen de projectoproep 'lokale vergroeningsprojecten' krijgt het buurtproject 'Veldstraat, eetbare straat' een subsidie toegekend van 49.024,12 euro via het Agentschap voor Natuur en Bos. Het landschapspark Zilverberg werd in kader van de projectoproep Natuur in je buurt' als laureaat weerhouden en krijgt eveneens een subsidie van 60.000 euro.

De campus Rumbeke van AZ Delta opent officieel half maart, een maand later start de effectieve verhuizing. "Op 15 maart stellen we de campus open voor het grote publiek. We verwachten 10.000 bezoekers." En ondertussen werken er nu al ruim 50 mensen.

In september vorig jaar fietsten enkele vrienden naar Compostela voor het goede doel. De tocht werd afgesloten met een geslaagde benefietavond. In totaal verzamelden ze 13.160 euro, een mooi bedrag dat verdeeld werd tussen de goede doelen De Lovie en Zonnelied.

Tranen van vreugde, trillende handen en oprechte knuffels. De verrassing die Claudine Despeghel uit Klerken in petto had voor haar meter Andrea Bogaert maakte heel wat emoties los. "Ze doen alles - letterlijk alles - voor hun dochter en de rest van onze familie. Ondanks alle tegenslagen. Dat verdient echt een bloemetje."

Het theatergezelschap Kinky & Comedy wil kinderen van 6 tot 14 jaar op een speelse manier goesting doen krijgen om toneel te spelen. "We willen namelijk van start gaan met kindertheater", vertelt Lorenzo Hovaere, bezieler en begeleider van het project.