Maandag 6 april, 2020

Nieuws uit Ruiselede

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Ook in woonzorgcentrum St. Jozef in de Pensionaatstraat in Ruiselede zijn de deuren gesloten voor bezoekers, wegens het coronavirus. Om zicht te krijgen op het reilen en zeilen binnen het wzc leggen we ons oor te luister bij Anneleen De Roo, directeur woonzorgzone Curando Midden.

Op dinsdag 7 april gaan de containerparken opnieuw open. Dat geldt ook voor de recyclageparken van IVIO (Izegem, Tielt en negen omliggende gemeenten), maar daarbij hoort wel een hele handleiding. Zo kun je per gezin maar één keer per 14 dagen een recyclagpark bezoeken. Er wordt ook met aandrang verzocht de recyclageparken enkel te bezoeken als het echt noodzakelijk is.

Pervol Ruiselede kan allerminst tevreden terugblikken op het abrupt afgesloten seizoen. De reguliere competitie in eerste nationale werd afgesloten met een zesde plaats op acht ploegen. Het wordt afwachten in welke reeks ze zullen terechtkomen. Maar Evert Casier wacht niet af. Hij treedt volgend seizoen met Waasland Beveren-Kruibeke aan in Liga B.

De hartverwarmende sympathiebetuigingen in deze benarde situatie van de coronacrisis getuigen van inventiviteit en wilskracht. Vanavond herhaalde het dagelijks klokvast ritueel zich weer in de Aalterstraat in Ruiselede.

Eerstedivisieploeg Balti Kortrijk heeft voor volgend seizoen een nieuwe spelverdeler aangetrokken. De 26-jarige Emmerson Debusschere maakt de overstap van eerstenationaler Pervol Ruiselede.

De sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo plant de bouw van tien sociale woningen op het terrein gelegen tussen de Toekomstlaan, Molenstraat en Groenestraat. Op deze site staan momenteel acht woningen van Vivendo. Deze bestaande woningen worden gesloopt en vervangen door tien woningen.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.