Dinsdag 7 juli, 2020

Nieuws uit Ruiselede

In het zaalvoetbal speelt ZVC Assebroeke voor het tweede seizoen op rij in eerste nationale, drie ploegen uit West-Vlaanderen treden aan in de Vlaamse competitie en de Vlaamse Zaalvoetbalbond West-Vlaanderen gaf bij de mannen nu ook de provinciale reeksen vrij.

De gemeenteraad van Ruiselede keurde, op voorstel van de fractie Respect, een motie goed voor het behoud van de school Sancta Maria. Eerder waren er vage plannen voor het definitief sluiten van de school en een overplaatsing naar Tielt.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Na de roman 'God speelt drieband' in 2017, verschijnt nu de zevende poëziebundel van auteur en dichter Herman Leenders: Overstekend Wild. De effectieve ontmoeting met een ree in zijn verre achtertuin, de bosrijke omgeving Kruiskerke-Sint Maria Aalter vormde de aanzet.

Het Vlaams agentschap Natuur en Bos waarschuwt donderdag voor verhoogd brandgevaar in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De risicofase wordt er opgetrokken van geel naar oranje.