Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Ruiselede

De leden van de werkgroep 'Breng een bezoek aan +80' kwamen naar jaarlijkse gewoonte samen om hun belevenissen en ervaringen uit te wisselen. Linda Wyckstandt, schepen voor Sociale Zaken, maakte van de gelegenheid gebruik om hen te bedanken voor hun belangeloze inzet voor de Ruiseleedse bevolking. Alle aanwezige vrijwilligers werden ook bedacht met een geschenkje.

Het personeel van het Instituut Sancta Maria, de middelbare school in Ruiselede waarvan de sluiting werd aangekondigd, legt zich niet zomaar meer bij de beslissing. In een communiqué vegen de leerkrachten de vloer aan met de redenen die het schoolbestuur aanhaalt om de school op te doeken.

Het nieuwe wielerseizoen is op gang getrokken en dus zullen de vrouwen en vriendinnen van onze 41 profs het op het thuisfront opnieuw vele dagen, weken en soms zelfs maanden zonder hun geliefde moeten te zien bolwerken. Drie van hen - Aaron Verwilst (22), Baptiste Planckaert (31) en Serge Pauwels (36) - vertoefden de voorbije weken aan de Spaanse Costa Blanca. Zeggen ze in koor: "We zijn blij dat onze partner ook haar eigen bezigheden heeft."

Er is heel wat protest tegen de sluiting van het Sancta Maria Instituut in Ruiselede. De school zou naar Tielt verhuizen. Zo is er een Facebookpagina met al meer dan 600 leden. Zondagmiddag bleek de pagina niet meer te bestaan.

In Ruiselede komt volgende zomer een einde aan een onderwijstijdperk van bijna 300 jaar. Het Instituut Sancta Maria verhuist namelijk naar Tielt. Daar zullen de leerlingen van de Ruiseleedse middelbare school samen met hun collega's uit de eerste graad van het Sint-Jozefsinsituut worden ondergebracht in het vroegere Vives-gebouw in de Beernegemstraat.