Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Ruddervoorde

Vrijdag 20 maart werden Stefanie Vandaele en Olivier Lootens uit Ruddervoorde voor de eerste keer mama en papa. De kleine Julienne stelt het uitstekend, maar toch ziet de roze wolk van de kersverse ouders er net iets anders uit. Met 'dank' aan het coronavirus. "De grootouders hebben onze dochter nog maar enkel op foto gezien", zeggen ze. "Dat wringt wel, maar nu primeert de gezondheid van onze flinke baby. De rest halen we later dubbel en dik in!"

Een nieuwe lente zet straks weer alles rondom ons in bloei. En dat zal meer dan ooit deugd doen. Maar een man als Tomas De Bruyne weet zich het hele jaar door omringd door bloemenpracht. Vanuit zijn bloemenwinkeltje aan onze kust groeide hij uit tot het brein achter majestueuze bloemencreaties voor evenementen als de Gentse Floraliën en Cirque du Soleil en zet hij feesten van de grootsten der aarde in de bloemen. Zijn levensverhaal leest als een sprookje.

Een Franse gangster riskeert vijf jaar effectief voor een reeks autodiefstallen. Samen met een kompaan viseerde hij dure luxewagens en werd geklist na een wilde achtervolging.

Dit weekend werd een aantal herbruikbare bekers gevonden in de grasberm op de parking van het domein Ridefort in Ruddervoorde. Annelien Boone en haar man Jan De Baere zagen ze tijdens hun dagelijkse zwerfvuilopruimwandeling liggen en stelden de gemeente hiervan op de hoogte.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

De gemeenten Oostkamp en Beernem hebben gezamenlijk beslist de eigen gemeentelijke activiteiten tot 30 april op te schorten. Dit omdat er op vandaag heel veel vragen komen voor activiteiten na 5 april en dat het niet praktisch is voor de voorbereiding van al die initiatieven. Ook de gemeentelijke zalen zullen tot 30 april niet gehuurd kunnen worden. Dit gaat dus verder dan de verplichtingen van de federale overheid.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Ook regisseur Jan Verheyen werkte mee met de oproep om deze middag om 12 uur aan de voordeur te applaudisseren voor alle mensen die nu als zorgverlener werken tijdens deze coronacrisis. Iets voor 12 uur kwam Jan samen met zijn echtgenote Lien Willaert dan ook naar buiten om met hun applaus hun waardering te uiten.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.