Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Ruddervoorde

Het is al jaren de gewoonte om op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Oostkamp enkel gastsprekers uit te nodigen die dan in een panelgesprek samen met moderator Jan de Keyzer hun eigen specifieke werkveld kunnen uitlichten en ingaan op enkele vragen die op dat moment actueel zijn.

Het worden de komende weken en maanden nog spannende tijden voor de heren van Ruvo Ruddervoorde in tweede divisie C. De ploeg staat nu op een negende plaats en telt vijf punten achterstand op de zesde. Dit is de plaats die volgend seizoen recht geeft op een verlengd verblijf in het nationale volleybal, anders wordt eerste provinciale onafwendbaar.

2020 wordt een bijzonder jaar voor Jan Verheyen en Lien Willaert, want met 'Red Sandra' komt de eerste film uit die het regisseurskoppel samen inblikte. Jan en Lien zijn de film nog volop aan het afwerken, maar met de jaarwisseling namen ze de tijd om even op adem te komen. Indringers die hun rust wilden verstoren, waren niet welkom. Maar voor de nieuwe Krant van West-Vlaanderen wilden Jan en Lien wel even een uitzondering maken, daar in hun riante woning in Ruddervoorde.

Het zangkoor Eligius Ensemble uit Ruddervoorde organiseerde eind december een samenzingen 'kerst- en sfeerliederen' in domein Ridefort. Deze week werd de opbrengst van het concert overhandigd aan Het Jeugdatelier Oranje Oostkamp.