Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Ruddervoorde

Oostkamp wil volop inzetten om Korte Keten-klanten, dagjestoeristen en toevallige passanten naar Oostkampse producten te leiden. Door de krachten te bundelen voor een lekkere picknick en door een mooie fietstocht uit te stippelen zet de gemeente deze zomer de lokale verse producten in de schijnwerpers en de lokale economie wordt er mee gesteund.

Lieven Claeys (61) werd op 30 juni uitgezwaaid in de school van Baliebrugge waar hij de laatste jaren van zijn carrière halftime lesgever en parttime mentor was voor de hele scholengemeenschap Gruuthuse die sinds kort deel uitmaakt van vzw Karel de Goede vzw.

Woensdagochtend heeft een korte schouwbrand gewoed in de Kwagatstraat in Ruddervoorde. De brandweer had de kleine brand snel onder controle. Niemand geraakte gewond.

Een handvol bankkantoren van BNP Paribas Fortis verdwijnt de komende drie maanden uit het West-Vlaamse straatbeeld. De filialen zullen fusioneren met nabijgelegen kantoren. "We garanderen dat mensen maximum een kwartier moeten rijden om een kantoor van BNP Paribas Fortis te vinden", klinkt het bij de bank.

Op zaterdag 11 juli rijdt Seppe Aneca (22) in Langemark zijn eerste wedstrijd van de tweede helft van het wielerseizoen. De vierdejaarsbelofte van WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen trainde stevig door de voorbije maanden en is klaar om te koersen. Zijn grote doel is om nogmaals een toptienplaats te behalen in een criterium.

Na het vertrek van Andy Vermeulen als directeur van VBS De Sprong in Waardamme en van Nicole Marcus, die vanaf maart volgend jaar volledig opgevolgd wordt door Machteld Van Asbroek, kwamen op de laatste dagen van het schooljaar nog enkele verrassingen uit de bus, waaronder het vertrek van directeur Bieke Wittebolle van VBS De Bosbes in Hertsberge.

Iets na 14 uur is er maandag een ongeval gebeurd aan de afrit van de E403 in Ruddervoorde. Een wagen die uit de richting van Kortrijk kwam, is er tegen de vangrail van de afrit tot stilstand gekomen.

Het zat het voorbije jaar niet mee voor proftriatleet Kenneth Vandendriessche (28) uit Izegem. Eind november 2019 zag de uitgeweken Ruddervoordenaar, drie jaar geleden winnaar van de Ironman 70.3 van Luxemburg, door een blessure Ironman Cozumel, zijn debuut op de lange afstand, de mist ingaan. Ook Ironman Lanzarote in mei van dit jaar werd door de coronacrisis afgelast.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Ze is de eerste vrouw ooit die het sportnieuws aan de VTM-kijker vertelt. Maar noem haar alsjeblieft geen voorbeeld. Lies Vandenberghe (29) staat met beide voeten, veel goesting en een brede glimlach in het leven. En hoewel ze het gezellige Ruddervoorde inruilde voor het stedelijke Antwerpen-Berchem, klopt haar hart nog altijd in 't West-Vlaams. "Nu kan het niet door de job, maar ooit keren we terug."