Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Rollegem-Kapelle

Bij 't Ferm in Rollegem-Kapelle kampen ze met een vervoersprobleem en de oplossing werd geboden door Rotary. De opbrengst van Izovino werd richting 't Ferm geloodst. De overhandiging van het minibusje van Decocars gebeurde donderdagmiddag op 't Capellehof, waar 't Ferm op termijn en na renovatie zijn intrek zal nemen.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

Of het aan Armando ligt, de Ingelmunsterse prijsduif die werd verkocht voor de duizelingwekkende som van 1.252.000 euro laten we in het midden, maar het feit is dat de duivenvereniging Elk zijn Recht uit Rollegem-Kapelle steeds meer inschrijvingen telt. Voor 2020 klokken ze af op 79 leden.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Naar jaarlijkse gewoonte speelt De Kunst is ons Vermaak, de fanfare van Rollegem-Kapelle, in de ochtend van 1 januari een eerste mars voor de kerk. Een gebruik dat al van voor het ontstaan van de fanfare in 1878 dateert en dat ze overnamen vanuit Ledegem.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.