Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Roksem

Na het afscheid van bakker Geert neemt de Oudenburgse deelgemeente opgelucht adem, want vanaf woensdag 29 januari komt er weer brood op de plank uit eigen Roksem. Daar zullen Peter Driesen en Kathy Geboes voor zorgen, met in het weekend de hulp van dochter Indyra.

Het schepencollege verleende een omgevingsvergunning aan de firma Danneels voor de realisatie van 57 nieuwbouwwoningen langs de Oude Brugseweg. Het gaat over een stuk grond dat al lang braak ligt, rechtover de begraafplaats van Roksem en in de schaduw van de watertoren.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Na 20 jaar hangt bakker Geert Vlaeminck (46) uit Roksem zijn bakkersschort aan de haak. De bakkerij werd verkocht, maar wordt wel verder gezet. "Het is met pijn in het hart. Maar ik ben wel blij dat het een bakkerij blijft", zegt hij.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?