Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Roeselare

Zo'n 880 Roeselarenaars waren zaterdagavond aanwezig in het Fabriekspand voor de Roeselare Awards. Daarbij wordt ondernemend Roeselare met verschillende awards in de prijzen gezet. Uitkijken is het vooral naar de Persoonlijkheid van het Jaar. Daarbij waren er met kapper Philip Noppe, danseres Lana Verkest en minister Nathalie Muylle drie kanshebbers. Tijdens de Roeselare Awards werd federaal minister Nathalie Muylle verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar. De andere winnaars waren I-Cor (winkelbeleving), Optiekpunt (marketing), Mania-K (renovatie), Goddeeris (nieuwbouw), Manawa Horloges (starter), Optiekpunt (handelaar van het jaar) en VDL Bus Roeselare (bedrijf).

Knack Roeselare ging op zijn elan van de overtuigende wedstrijdzege tegen Maaseik verleden week bij Aalst door en won er 0-3. Daarmee komt Knack op één punt van de leidersplaats. Roeselare demonstreerde de inleidende sets en veegde Aalst met respectievelijk 18-25 en 17-25 van de vloer. De derde beurt slaagde Knack erin om een 11-4 alsnog te remonteren en met nipte 24-26 volle wedstrijdwinst te halen.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 5.000 euro gevorderd tegen KSV Roeselare, omdat een supporter van de West-Vlamingen in de thuiswedstrijd tegen Virton gespuwd heeft naar een voetballer en een staflid van de tegenstrever.

De land- en tuinbouwbeurs Agro Expo is hét evenement in onze provincie waar de hele agrarische sector massaal naar afzakt. Om elkaar te ontmoeten, maar ook om de nieuwste technieken en snufjes te ontdekken. Het provinciaal onderzoekcentrum Inagro dompelt zich de klok rond onder in wat er morgen op onze boeren zal afkomen. Directeur Mia Demeulemeester serveert ons vijf trends die straks compleet ingeburgerd zullen zijn.