Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Roesbrugge-Haringe

Een nieuw jaar staat voor velen synoniem met een nieuw begin. Zo ook voor André Delanote (64) en Véronique Mouton (59) van Slagerij 'De Posterij'. Op 1 januari hingen ze na 40 jaar hun slagersschort aan de haak. Daarmee verdwijnt de laatste slagerij uit het dorp. "Het is mooi geweest", vertellen Dré en Véro. "Nu gaan we samen genieten van kleine en grote dingen."

Michiel Buseyne ondergaat maandag wellicht de laatste in een lange rij operaties naar aanleiding van een ongeluk met een frietketel toen hij anderhalf jaar oud was. Omdat hij een tijdje buiten strijd zal zijn, geeft hij op zaterdag 11 januari nog een gratis optreden met N2 Music in café Het Mysterie in Poperinge.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Vroonhofsite, Gasthof De Kring, stadsschaal, Gasthuiskapel, chiroheem Reningelst, een parking in Roesbrugge, vrachtwagenparking op het bedrijventerrein, stationsomgeving, doortrekking Ring, baseballveld... Het meerjarenplan van Poperinge heeft heel wat investeringen in petto. Inkomsten komen er dan weer met onder meer de verkoop van het Sint-Michielscomplex en het oud-gemeentehuis van Proven.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?