Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Reningelst

Tussen 2010 en 2014 leverde deelgemeente Reningelst vijf edities op rij de Krak van Poperinge. Vijf jaar later krijgt opnieuw een Reningelstnaar die titel verdienstelijk opgespeld. Landbouwer Bart Decrock boert voortaan voort als Bart 'De Crack'. Hij blijft alomtegenwoordig in de gemeente en heel actief.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Op de REO Veiling in Roeselare werden de eerste Poperingse hopscheuten van het seizoen geveild voor een recordprijs van 275 euro per 100 gram. De primeurs van de Poperingse delicatesse worden aangevoerd door slechts vier leveranciers, onder andere sociaal project De Hoeve van De Lovie.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) en schepen Marjan Chapelle (Samen) gaven samen met Fluvius de eerste spadesteek voor de aanleg van het open glasvezelnetwerk van Fluvius in Poperinge en Reningelst.

Vroonhofsite, Gasthof De Kring, stadsschaal, Gasthuiskapel, chiroheem Reningelst, een parking in Roesbrugge, vrachtwagenparking op het bedrijventerrein, stationsomgeving, doortrekking Ring, baseballveld... Het meerjarenplan van Poperinge heeft heel wat investeringen in petto. Inkomsten komen er dan weer met onder meer de verkoop van het Sint-Michielscomplex en het oud-gemeentehuis van Proven.