Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Rekkem

Om de medische dienstverlening voor minder mobiele burgers te optimaliseren, stuurt de stad Menen sinds zaterdag een mobiele corona-arts op pad. Huisarts Michiel Baert uit Lauwe is een van de vrijwilligers die op huisbezoek gaat bij vermoedelijke coronapatiënten, die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Dierenasielen zijn net zoals supermarkten en apothekers een uitzondering op de coronamaatregelen. In theorie mogen zij hun werking voortzetten, in praktijk blijkt dat haast onmogelijk. De adopties bij de dierenasielen in onze streek zijn dan ook zo goed als stilgevallen. We luisteren naar Sylvie Ossieur van dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem en Veerle Debaillie van asiel De Leiestreek in Zwevegem.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

De draconische maatregelen, donderdagavond aangekondigd door de regering, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sloegen in als een bom. Heel wat werkende ouders staan voor een moeilijke opdracht en vooral de horeca blijft bedeesd achter. "Dit is een ramp, dit gaat ons erg veel pijn doen" klinkt het bijna in koor.

Twintig jaar geleden blies Klaas Delrue Yevgueni voor het eerst leven in, al stapte de band toen wel nog door het leven als Evguenie Sokolov. Eén naamsverandering, drie gouden platen, zes albums en 750 optredens later is de groep meer dan ooit springlevend en mag de uitgeweken Rekkemnaar zich opmaken voor een overdrukke festivalzomer. "Mijn droom is simpel: nog eens twintig jaar van hetzelfde. Dan ben ik een gelukkig mens."

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.