Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Rekkem

Of carnaval nog leeft in Menen is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. De carnavalsstoet die op zondag 8 maart zal plaatsvinden, is telkens weer paraat in volle kleurenpracht en de carnavalskermis op 7, 8, 9 en 11 maart komt er ook met succes stilletjes aangehuppeld. Alleen het vinden van onze jaarlijkse Prins Carnaval lijkt telkens weer een moeilijk te overwinnen obstakel. Gelukkig mogen we dit jaar rekenen op Danny Maes (51) uit Menen.

Op de N58 ter hoogte van de kluifrotonde zijn zaterdagavond omstreeks halfzeven twee wagens betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval.

Het nieuwe jaar werd afgetrapt. Een nieuw begin voor iedereen, maar ook een nieuwe start voor het dierenasiel van Menen. Met een nieuwe ploeg en nieuwe naam waait er een frisse wind doorheen het aftandse gebouw. Een probleem blijft echter ook in 2020 hardnekkig aanwezig. "We zijn gestart met een budget van 150 euro", trekt Sylvie Ossieur aan de alarmbel.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.