Waregem Organisator Bal der Bals zelf slachtoffer van lasterlijke aangifte en valsheid in geschrifte

Gentenaar Mathieu De Ruyck (29), ooit de populairste Vlaming op Twitter en organisator van de Bal der Bals, was in 2017 zelf het slachtoffer van een lasterlijke aangifte en valsheid in geschrifte. Een 20-jarige Waregemnaar die met De Ruyck en een vriend een vzw wou oprichten, maar daarvoor valse handtekeningen gebruikte, stond voor de rechter in Kortrijk terecht.

Zeebrugge Jaar cel voor havenindringer die bewakingsagent met mes bedreigde

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Libiër veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Bij zijn betrapping bedreigde hij een bewakingsagent met een mes. Twee hardleerse havenindringers uit Eritrea riskeren dezelfde straf.

Oostduinkerke Vijf jaar cel gevorderd voor mensensmokkel in Oostduinkerke

Een 45-jarige Brusselaar van Vietnamese origine heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor mensensmokkel. H.T.D. voerde acht Vietnamezen naar het op- en afrittencomplex van de E40 in Oostduinkerke. Het openbaar ministerie vorderde vijf jaar effectieve gevangenisstraf en 64.000 euro boete.

Wervik Zeven medailles voor Flandrien en Frontieren Kazen op World Cheese Awards

Zes zilveren en één bronzen medaille. Dat is het fraaie resultaat voor de Flandrien en Frontieren Kazen op de World Cheese Awards vorig weekend in het Italiaanse Bergamo. Voor het vijfde jaar op rij wisten de ambachtelijk geproduceerde kazen van het familiedrijf De Kazerij op de hoek van de Hoogweg en Vagevuurstraat de internationale jury te bekoren. Dit keer is er wel geen gouden medaille bij.

Kortrijk Tekort aan tolken zorgt voor uitstel proces grootschalige wapen- en drugshandel

Het tekort aan tolken voor justitie liet zich woensdagmiddag op de correctionele rechtbank van Kortrijk opnieuw stevig voelen. Een proces rond een Albanese bende die zich voor grootschalige cocaïne- en wapenhandel moest verantwoorden, moest noodgedwongen uitgesteld worden omdat de opgeroepen Albanese tolk niet kwam opdagen én andere tolken niet beschikbaar waren.

Avelgem Groep Ubuntu zet in op bijzonder zonnepanelenproject

Groep Ubuntu x 8K heeft dinsdagavond op een persconferentie een bijzonder project aangekondigd. In samenwerking met Vlaskracht, de nieuwe energiecoöperatie in de Leiestreek, zet het in op installaties voor opwekking van duurzame elektriciteit en warmte.

Oostkamp Vrijwilligers op bezoek bij 85-plussers in Oostkamp

Op huisbezoek gaan bij 85-plussers, het is een initiatief dat in Oostkamp al tien jaar bestaat en georganiseerd wordt door de seniorenraad met de steun van de gemeente en het OCMW. 73 vrijwilligers gaan de komende dagen 322 huisbezoeken afleggen om een gezellige babbel te hebben met een 85-plussers in Oostkamp. Op hetzelfde moment gaan ze hen ook informeren over het aanbod van gemeentelijke diensten dat Oostkamp biedt voor deze leeftijdsgroep.

Oostkamp Man overleden bij ongeval op pechstrook van E40 in Oostkamp

Bij een ernstig verkeersongeval op de pechstrook van de E40 in Oostkamp is een 24-jarige man uit het Brusselse om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Zijn vrouw en zijn kind werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.