Oudenburg Tijdstafel toont geschiedenis van Oudenburg

Vanaf woensdag 17 juli is in het Romeins Archeologisch Museum een nieuwe toeristische troef te bezichtigen. De tijdstafel zal er precies 100 dagen opgesteld blijven, tot vrijdag 25 oktober wanneer in het museum een laatavondopening plaatsvindt van 17 uur tot 22 uur.

Izegem Opschorting van straf voor zestiger die minderjarige aanreed en bedreigde met een vleesmes

Een man van 64 jaar uit Izegem heeft opschorting van straf gekregen nadat hij een minderjarige had aangereden en bedreigd met een vleesmes. De minderjarige hing met een groepje vaak rond aan de woning van de zestiger. De jongeren deden belletjetrek waardoor de man tilt sloeg. De rechter hield bij zijn vonnis rekening met zijn gunstig strafverleden en het eenmalige karakter van de feiten.

Kortrijk Zes maanden cel voor man die oor van collega afbeet

Een man van 37 jaar uit Kortrijk is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel omdat hij het oor van een collega heeft afgebeten. Het slachtoffer had een opmerking gemaakt over zijn werk, waarna zijn stoppen doorsloegen.

Brugge Drugsdealer aangehouden na betrapping bij toevallige verkeerscontrole

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 41-jarige man van Nederlandse origine en zijn 33-jarige vriendin aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De man liep zaterdagavond tegen de lamp bij een verkeerscontrole.

Brugge Brugs conservatorium herleeft na ontslag directeur

Het Conservatorium in Brugge herleeft. De gemeenteraad voltrok de dadingsovereenkomst met oud-directeur Gunter Carlier, waardoor er voor het eerst in jaren opnieuw volop richting toekomst kan gekeken worden. "Dit betekent een nieuw elan voor de school. Natuurlijk is het niet leuk om iemand aan de kant te schuiven, maar de situatie was onhoudbaar geworden. Dit is een goede zaak voor het Conservatorium. Eindelijk kunnen we verder", zegt schepen van Onderwijs Ann Soete (Open VLD Plus). De stad neemt nu rustig de tijd om een nieuwe directeur aan te stellen.

Kortrijk Voorlopig nog geen glijbanen in Kortrijks zwembad

Op het dak van het zwembad van Kortrijk verschenen deze week verschillende onderdelen van glijbanen. Helaas wil dat niet zeggen dat je er binnenkort naar beneden kan sjezen. "De opening zal wellicht pas voor oktober zijn", aldus Lore Walravens van uitbater Lago.

Brugge Organisator Yves Lejaeghere nuanceert de geruchten rond afgelaste ThxVille

Vorig jaar was ThxVille festival in Boom goed voor 25.000 bezoekers. Meteen een schot in de roos voor de organiserende Bruggeling Yves Lejaeghere en zijn zoon Nicolas. Dit jaar gaat het festival niet door 'in het belang van de kwaliteit'. "Maar we zitten helemaal niet in slechte papieren, het evenement wordt alleen uitgesteld naar een latere datum", aldus de organisator.

Deerlijk Niels Destadsbader belooft vuurwerk tijdens BuikRock in Deerlijk

Hij heeft last van pijn aan de rug en neemt daarom wat rust, maar op zondag 31 augustus zal Niels Destadsbader in topvorm zijn en het beste van zichzelf geven tijdens de eerste editie van BuikRock. In zijn hometown Deerlijk wil hij op de laatste dag van de vakantie de pannen van het dak spelen. Ook Stan Van Samang, Gers Pardoel en nog een rist artiesten tekenen present.

Deerlijk Bloemenfeest van Fibroveerke werd succes in Deerlijk

De vzw Fibroveerke pakte voor de eerste keer met een bloemenfeest uit op het grasplein aan het ontmoetingscentrum d'Iefte. Ontmoeting stond centraal tijdens dit initiatief van de patiëntenvereniging voor fibromyalgie.