Woensdag 29 januari, 2020

Crematorium Uitzicht in Kortrijk schenkt opnieuw een bedrag van ruim 47.000 euro aan verschillende goede doelen. Dit jaar zijn dat het thuiszorgproject Koester van de vzw Kinderkankerfonds, de rouwkampen van de vzw Saying Goodbye en de preventieve hulpverlening van Zelfmoordlijn 1813. Het bedrag werd ingezameld dankzij de zogenaamde restmetalen die vrijkomen bij crematies.

PZ Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) is op zoek naar 24 extra operationele medewerkers. Maar die vacatures geraken moeilijk ingevuld, er studeren namelijk te weinig agenten af. Vandaag zijn er slechts 237 politiemensen aan de slag in de zone, dat moeten er dus 261 worden. Korpschef Filip Devriendt stelde maandagavond op de politieraad in Kortrijk een aantal maatregelen voor.

In de gebouwen van hogeschool Vives in Brugge zijn alle 67 Kraks van 2019 gehuldigd. 'De Krak van je gemeente' is een initiatief van De Krant van West-Vlaanderen dat al voor de twaalfde keer plaatsvond.

Op vrijdag 31 januari brengt het gezelschap van choreografe Isabelle Beernaert een extra voorstelling van haar tiende project 'Laat me' in Schouwburg Kortrijk. Het project is gebaseerd op 'Laat me' van Ramses Shaffy en doorspekt met Nederlandstalige songs.

Tijdens Wintergloed ontving Brugge 1,4 miljoen bezoekers, waarvan bijna de helft tijdens de kerstvakantie. Toerismeschepen Philip Pierins blikt tevreden terug op het evenement. Op 18 februari volgt een definiteve evalautie, zodat Brugge weet wat te verwachten eind 2020.

Op dinsdag 28 januari hebben de kleuters en leerlingen van de vrije basisschool De Kiem in Ruddervoorde afscheid genomen van hun turnjuffrouw Viviane Roelens. Juf Vivi, zoals ze steevast door de kinderen genoemd wordt, heeft er een loopbaan van 43 jaar opzitten en gaat vanaf morgen met pensioen.

Onder impuls van de ervaren leerkrachten Lieve Bossuyt en Annelies De Jonghe organiseert het Sint-Godelievecollege jaarlijks een Franse dag. Het is de bedoeling de Franse taal eens extra in de kijker te zetten.

Sinds deze morgen (dinsdag) kunnen inwoners van Groot-Kortrijk een gratis tuincoach laten langs komen. Die bekijkt dan of je tuin niet wat meer ecologisch en natuurvriendelijk kan. "Want als we allemaal een vierkante meter tuin onder handen nemen, dan heeft Kortrijk meteen het grootste bos van Vlaanderen", aldus schepen van Milieu Bert Herrewyn (SP.A). De coaches geven wel alleen advies, daarna moet je zelf de handen uit de mouwen steken.