Bredene Dieven stelen kerstboom van handelaars in Bredene

Groot was de verbazing bij Kris Vandermaes en Ann Vuylsteke toen ze vrijdagmorgen merkten dat hun kerstboom voor de deur van hun handelszaak in Bredene verdwenen bleek. "Enkele jaren geleden werd onze kerstboom ook al gestolen. Wie doet nu zoiets", vraagt het koppel zich af.

Oostende Gemeenteraadszitting in Oostende in het teken van mogelijke privatisering stadsdiensten

Op de Oostendse gemeenteraad - traditioneel een marathonzitting - wordt momenteel het meerjarenplan besproken. De vakbonden en personeelsleden van de catering, gezins- en thuiszorg waren de hele ochtend aanwezig om te wachten op nieuws over de mogelijke privatisering van hun diensten. Die discussie nam al heel wat tijd in beslag. "Ik voel mij een beetje mismeesterd als burgemeester", zei Bart Tommelein.

Kortrijk Merknaam Novy viert 100ste verjaardag: "Succes dankzij familiale sfeer en vernieuwing"

Dampkappen- en kookplatenproducent Novy viert de honderdste verjaardag van zijn merknaam. De geschiedenis van het bedrijf start in 1908, maar de merknaam Novy raakte pas in 1920 geregistreerd. Maar het bedrijf groeide niet alleen uit tot een gevestigde waarde in de streek en ver daarbuiten. Het vervlocht zich ook met de levens van enkele van hun trouwste werknemers.

Poperinge 'Winter in Poperinge' officieel geopend!

'Winter in Poperinge' kent dit weekend zijn openingsweekend. Vrijdagavond werd de kerstmarkt officieel geopend. Naar jaarlijkse gewoonte kan er geschaatst worden op de Grote Markt en ook de winterkiosk is er opnieuw bij. De attractie dit jaar is een nostalgische rupsbaan uit 1921.

Brugge Nieuw Brugs internetplatform Jong Volk zoekt creatief volk

Jong Volk moet uitgroeien tot Brugge Leeft 2.0. Jarenlang bundelde Brugge Leeft evenementen voor studenten en jongeren. De gelijknamige pas gaf kortingen in handelszaken. Wekelijks kon je ook tickets voor evenementen winnen. Op die manier probeerde Brugge Leeft (party)cultuur zo dicht mogelijk bij voornoemde doelgroep te brengen.

Ieper Publieke bosplantactie aan Ieperse kazerne

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, de stad Ieper en het Ministerie van Defensie nodigden iedereen uit om mee te komen helpen bij de aanplanting ven een nieuw stukje bos in Ieper. Een twintigtal vrijwilligers waren present.

Proven Ontroerend Goed: de Galge in Proven

Met een eigenzinnige blik op de vaak vanzelfsprekende pareltjes van on(t)roerend erfgoed trekken fotograaf Pieter Clicteur en journalist Bert Vanden Berghe door West-Vlaanderen.

Brugge Met Suzanne Vega lost Brugs stadsfestival Moods! eerste naam

De 60-jarige Amerikaanse zangeres en singer-songwriter treedt op dinsdag 4 augustus 2020 op het binnenplein van Gruuthuuse in Die Scone op voor een zittend publiek. Het stadsfestival Moods! loopt volgende zomer van vrijdag 31 juli tot en met donderdag 13 augustus 2020.

Wenduine Kelly en Nathan uit Wenduine verwelkomen elfde kindje Emori

Het liefdesnestje van Kelly De Loose (31) en Nathan Vandeputte (35) in Wenduine wordt alweer iets drukker: vrijdagnamiddag beviel Kelly in het Henri Serruysziekenhuis in Oostende van een flinke dochter. Na T'Jay, Ashley, Ashton, Hailie, Alysha, Braxton, Tommy, Heath, Nathaniel en Abbygail, vervolledigt Emori nu het voetbalelftal waar Nathan van droomde.

Heule Kleutertjes met warm hart: Spes Nostra steunt Ronald McDonaldfonds

VBS Spes Nostra kleuterschool schaart zich met de verschillende afdelingen achter een bijzonder project voor de Warmste Week. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonaldfonds dat zowel financiële als morele ondersteuning biedt aan gezinnen en kinderen die in een medisch moeilijke situatie verwikkeld zijn.

Otegem Kerstconcert met Jo Vally voor drie goede doelen

Een sterk staaltje van samenwerking. Dit etaleren heel wat Otegemse verenigingen door samen een kerstconcert te organiseren. Ze steunen daarmee drie goede doelen actief rond spierziekten.

Bredene Première van 't Breinings Revuutje 'Woar is den tied' in Bredene

De eerste voorstelling van 'Woar is den tied', 't Breinings revuutje 2019, kende vrijdagavond een knallende première. Zaterdag (20u) en zondag 15 december (14u) zijn er nog twee voorstellingen, maar slecht nieuws voor de eventuele fans: alles is uitverkocht.