Oostende Schepen Maxim Donck opent Oostends carnaval: "Graag meer vuur"

Klokslag 11.11u. op 11 november werd het Oostends carnavalsseizoen geopend in Zaal Sluisvliet. Schepen Maxim Donck, verantwoordelijk voor feesten en carnaval, genoot de eer om, geflankeerd door Prinses Lotje en Prins Smurf, de Oostendse carnavalsraad en de voorzitters van de Oostendse carnavalsorden, symbolisch het lint te knippen.

Brugge Succes Brihang groeit door bomen

Boudy Verleye, zoals Brihang 26 jaar geleden geboren werd, steeg dit weekend drie plaatsen in 'De Afrekening' van Studio Brusssel. 'Oelalal', de tweede single uit zijn tweede album 'Casco', staat nu op de vierde plaats, tussen internationale (top)acts als Inhaler (de band van Eli Hewson, de zoon van Bono van U2) op vijf en Editors op drie.

Brugge Verdriet is groot voor verongelukte voetballer Bodhi Gunst (26)

Piet De Ville

Het verdriet door het plotse afscheid van de 26-jarige Bodhi Gunst is bijzonder groot. De uit Lissewege afkomstige jongeman kwam zaterdagavond om het leven bij een zwaar verkeersongeval langs de E403 in Ardooie. "Hij groeide op binnen onze voetbalclub; hij was hier actief van bij de kadetten", zegt Johan Dauwens, voorzitter van RFC Lissewege. "Bodhi was altijd goedlachs en zal bijzonder hard gemist worden."

Brugge Gespreksavond rond nationale vrouwenrechten in De Burg in Brugge

Naar aanleiding van de Nationale Vrouwendag, vandaag maandag 11 november, organiseert Viva la Vida, wat staat voor de vroegere Socialistische Vrouwen, vanavond een rondetafelgesprek met vijf straffe dames. Vrouwen van verschillende generaties die hun mening geven over de evolutie en de huidige stand van zaken rond vrouwenrechten.