Dinsdag 7 juli, 2020

Vandalen hebben maandagnacht schade aangericht op het strand van Knokke-Heist. Bij strandbar Coconut Beach sneuvelde een verdwaalpaal en verder raakten nog drie cabines beschadigd.

De inwoners van Ieper staan positief tegenover het toerisme in hun stad. Dat blijkt uit een bewonersonderzoek van Toerisme Vlaanderen in samenwerking met de KU Leuven en de Stad Ieper. In de enquête geven 16 % van de Ieperlingen aan dat ze voor hun inkomen deels of geheel afhankelijk zijn het toerisme.

Voor het personeel van GBS De Kruipuit in Adegem was het einde van het schooljaar ook het einde van de school als gemeenteschool. Vanaf volgend schooljaar zit de school in de koepel van het Gemeenschapsonderwijs (GO). Alsof die klap voor het personeel nog niet erg genoeg was, heeft de gemeente Maldegem ook nog een tuchtprocedure ingespannen tegen een van de directeurs van de school.

De stad Harelbeke krijgt een kunstwerk van Kevin Trappeniers aan de Banmolens. Dit in het kader van Contrei Live, een kunstparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Een initiatief van Leiedal voor hun 60e verjaardag.

Het Deerlijkse bedrijf Finipur (ex-Steverlynck), gevestigd aan de Oudenaardse Heerweg in Sint-Lodewijk, maakt momenteel werk van een innovatieve coating voor het behandelen van textielstoffen waardoor deze naast antimicrobiële eigenschappen ook een virusremmende werking kan krijgen.

In Gent heeft de brandweer maandagavond een wanhopige student uit een 35 meter hoge torenkraan moeten halen. Het is nog niet duidelijk wat de jongen bezielde maar de politie en de brandweer kwamen massaal ter plaatse om een dramatische afloop te verhinderen. Rond 21 uur werd de West-Vlaamse student beveiligd, hij werd naar beneden gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Jan Bilcke (28) staat sinds afgelopen weekend in het oog van de storm. De postbode uit Koekelare werd op staande voet ontslagen omdat hij 'ludieke' filmpjes maakte met klanten van Bpost. Nu is er ook een klacht tegen hem ingediend en wordt hij zelf overspoeld met berichtjes. "Ik heb nooit iemand belachelijk willen maken", zo geeft de jongeman eerlijk toe.