Zaterdag 26 september, 2020

In de RHIZO Sport- en lifestyleschool te Kortrijk testte een leerling positief op het COVID-19 virus. 9 kinderen uit het 2de jaar werden in quarantaine geplaatst.

Vrijdagavond gebeurde er iets na zeven uur een ongeval op de rotonde in de Kapelleriestraat in Staden. Een van de twee betrokken chauffeurs geraakte daarbij gewond. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De gemeente kreeg van de Vlaamse regering 32.918 euro uit het noodfonds corona, bestemd voor armoedebestrijding, cultuur, jeugd en sport.

In de Sint-Godelieveabdij in Brugge hebben Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen, in aanwezigheid van een delegatie van het Brugse stadsbestuur, het boek 'Reizen naar Morgen' voorgesteld. Het boek schetst de kracht van toerisme en hoe bezoekers, bewoners en ondernemers daarmee in de praktijk aan de slag kunnen gaan.

De Link is een pedagogisch project de Heilige Familie waarbij de leerlingen uit de afdelingen Verkoop en Mode verantwoordelijk zijn voor het uitbaten van de winkel. Het is de bedoeling dat ze De Link runnen alsof het hun eigen zaak is. "Elk jaar worden nieuwe producten aangeboden. Nieuw in het assortiment zijn producten van De Lovie en van Olijfshop.be. Vanaf dinsdag 29 september start het openingsweekend."

Om inwoners aan te moedigen om zich op een correcte manier van hun sigarettenpeuk te ontdoen, lanceert de stad Wervik vanaf oktober de sensibiliseringsactie 'Peuk in de pocket'. Er worden gratis 2.000 herbruikbare peukendoosje verdeeld. Vanaf het najaar gaan we de strijd aan tegen de sigarettenpeuken", aldus schepen Ann Degroote.

Verschillende corona-experts gaan komend weekend in 'zwijgstaking'. Dat melden verschillende media vrijdag. De experten vinden dat de bevoegde politici te vaak weigeren om interviews over het coronabeleid te geven en dat ze zich te vaak achter hen verstoppen.

Brugge breidt vanaf vrijdag de mondmaskerplicht in de stad uit met extra zones. Zo wordt een mondmasker verplicht in de stationsomgeving en de omgeving van het Jan Breydelstadion op wedstrijddagen. Dat meldt stad Brugge vrijdag. De uitbreiding van de mondmaskerplicht komt er omdat ook in Brugge het aantal besmettingen stijgt.

Vrijdag ontstond er even paniek in de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert, waar in de late namiddag op de campus Noord de torenspits van de schoolkapel geraakt werd door de uitzwenkende arm van een nabije hijskraan. De toren bleef gelukkig overeind, maar er moest nagekeken worden of zijn stabiliteit niet in het gedrang kwam.

"Onze gemeente kleurt jammer genoeg weer rood op de coronakaart", zei burgemeester Stephan Mourisse (LVP) tijdens de gemeenteraad.