Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Poperinge

De jongens van Mark My Way zijn terug en hoe. Op 10 april verschijnt hun eerste full cd 'Thin The Herd' uit op drie verschillende labels. Vorige week lanceerden ze met de straffe videoclip van 'Spread Too Thin' alvast een veelbelovend voorproefje. Het is duidelijk dat de Ieperse hardcoremetalgroep grote ambities koestert. "Onze cd wordt wereldwijd verkrijgbaar", zegt Gillian Coussens.

Scholen voorzien sinds enkele weken in noodopvang voor de kinderen voor wie anders geen opvang kon gevonden worden. Ook de internaten blijven open. In Poperinge heeft enkel internaat De Keiwijzer kinderen in de noodopvang. "Het internaat zal ook in de paasvakantie de internen blijven opvangen", zegt beheerder Marc Bailliu.

Bij Beaphar Poperinge werd vorig weekend de intensieve zoektocht naar een nieuwe coach voor de A-ploeg afgerond. Jaime Piazzette, eerder al drie seizoenen aan het hoofd van Roepovo Poperinge, neemt volgend seizoen de plaats in van de afscheidnemende Dries Sergier.

Wat krijg je als je een fan van het West-Vlaams en liefhebber van podcasts samen zet met West-Vlaamse podcastmakers? Een uiterst gezellige babbel natuurlijk. Onze Stefanie Vandewalle ging op zoek naar de podcastmakers van bij ons voor haar eerste reeks in KW Klaps. "Het moeilijkste voor mij? Leren zwijgen!" Ze maakte de reeks nog voor er van coronacrisis sprake was. En omdat velen nu toch tijd hebben om te luisteren, laten we de volledige reeks meteen op jullie los.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Robbe en Emiel hadden grootse plannen voor de zomer 2020. Ze zouden van half juni tot half september uitpakken met een EK-dorp en zomerbar. "Dat EK-dorp komt er niet nu het EK voetbal werd uitgesteld naar volgend jaar, maar de zomerbar daar maken we wel werk van."