Donderdag 16 juli, 2020

Nieuws uit Pittem

Tijdens de gemeenteraad op maandagavond 13 juli werd Carl Couckhuyt benoemd als toekomstige algemeen directeur in opvolging van Geert Mahieu, die met pensioen gaat. Ook de extra kosten en inkomenverlies voor de gemeente door corona kwamen aan bod.

Op zondag 12 juli gaat in en om Tielt een regionale Molendag door waar zeven molens aan deelnemen. De molens zijn niet alleen te bezichtigen, er is ook een waaier aan randactiviteiten voorzien. Eén van de gemotiveerde medeorganisatoren is Pittemnaar Lieven Braeckevelt, de molenaar van de Rysselendemolen.

Hallelujah. Het heeft vorige week goed geregend. En daar zat ook David Lannoo op te wachten. Jaarlijks kweekt hij 100 voetbalvelden aan graszoden en die grassprietjes smachten naar wat water. Al vertrouwt de Pittemnaar ons ook wat tips voor ons eigen gazon toe. "Bij een langere droge periode is het beter één keer per week goed te beregenen, dan om de twee dagen beperkt. Je moet het gras trainen in het leren zoeken naar water."

Van 1 juli tot 13 september richt Femma met Pit een Zomerzoektocht in voor het hele gezin. De tocht kan bovendien in twee lussen opgesplitst worden, wat het voor gezinnen nog toegankelijker maakt.

Met het project 'Ik zomer West-Vlaams in Pittem' organiseert de gemeente gedurende de zomer in het totaal 17 activiteiten, zodat wie niet op reis kan zich de komende maanden niet hoeft te vervelen.

Dinsdag 23 juni is de Dag van de Mantelzorger. Het Wit-Gele Kruis schenkt daarom 75 mantelzorgers van hun patiënten uit heel West-Vlaanderen een ruiker bloemen. Eén van die mantelzorgers is Rika, die haar man Jan al acht jaar met de beste zorgen omringt. In de coronatijden was dat nog zwaarder dan anders, maar Rika vindt het vanzelfsprekend. "Ik ben wel zijn vrouw, hé."

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Remigius hebben sinds kort twee wel heel speciale gezelschapsdieren. In de weide achter het woonzorgcentrum werden immers twee alpaca's verwelkomd.