Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Pittem

Onder de titel 'droevig in Pittem' postte burgemeester Ivan Delaere gisteravond een opmerkelijk bericht op Facebook. Blijkbaar nemen nog heel wat Pittemnaren het niet zo nauw met de coronamaatregelen.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Grace Verbeke (35) een eendagsvlieg noemen, zou betekenen dat we haar net iets te veel oneer aandoen. Maar de realiteit is wat ze is: op zondag 4 april 2010 beleefde de Pittemse profrenster van Lotto-Belisol de gloriedag uit haar carrière met een indrukwekkende overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Als eerste en voorlopig ook enige Belgische ooit. Exact tien jaar later staat Verbeke in het onderwijs en is profwielrennen een ver-van-haar-bedshow. "Af en toe moest ik tijdens mijn wielercarrière een interview geven, maar de week na die Ronde was het niet te doen. Het stopte maar niet. Ik had beter één persconferentie gegeven."

Op dinsdag 7 april gaan de containerparken opnieuw open. Dat geldt ook voor de recyclageparken van IVIO (Izegem, Tielt en negen omliggende gemeenten), maar daarbij hoort wel een hele handleiding. Zo kun je per gezin maar één keer per 14 dagen een recyclagpark bezoeken. Er wordt ook met aandrang verzocht de recyclageparken enkel te bezoeken als het echt noodzakelijk is.

Vijf Georgische mannen zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot grotendeels effectieve celstraffen van 12 tot 15 maanden voor een reeks diefstallen in vestigingen van grootwarenhuis Okay. Ze gingen er telkens met tabak aan de haal. Na een diefstal in Bissegem konden ze opgepakt worden.

Normaal speelde Theater Buitenbeentje eind deze maand met de twee stukken 'Pier' en 'Huize Dolle Kervel' zijn derde toneelvoorstelling. Helaas zijn die uitgesteld naar latere datum. Wij spraken toch eens met Nikita Buddaert, die met haar 15 jaar de absolute benjamin van deze ervaren spelers is, en zochten naar de oorsprong van haar toneelmicrobe.

Marc Duynslaeger en Rosa Fraeyman stapten op 6 maart 1970 in het huwelijksbootje. Dat is 50 jaar geleden en hun gouden huwelijksverjaardag werd niet vergeten. Op zaterdag 7 maart kreeg het koppel een feestelijke ontvangst in het gemeentehuis.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.