Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Pervijze

Het platina koppel verblijft in het Rust- en Verzorgingstehuis (RVT) Ter Linden in Veurne, en werd op zondag 12 januari in de bloemen gezet door de kinderen, familie en het stadsbestuur van Veurne. Joseph is geboren in Pervijze op 16 april 1927. Zijn echgenote Cecilia komt uit Avekapelle waar ze op 18 november 1931 het levenslicht zag.

Hij was 22, zij was pas 18 geworden. Op 12 januari 1950 stapten Joseph 'Jef' Vanbeveren en Cecilia 'Cecile' Finaut in het huwelijksbootje. Nu is hij 92, zij vierde zopas haar 88ste verjaardag. Zeventig jaar later zijn ze nog altijd samen. Slapen doen ze op zijn kamer, haar kamer is hun living. "Elkaar vertrouwen en elkaar altijd graag blijven zien. Dat is het geheim."

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het is voorlopig niet het seizoen van Jelle Vermoote. De eerstejaarsbelofte kent een moeilijke aanpassingsperiode en zoekt nog naar het goede gevoel, ook al begon het de laatste weken wel wat beter te lopen. De veldrijder uit Pervijze blijft dan ook hoopvol voor de wedstrijden die er zitten aan te komen. Te beginnen met de Hotondcross in Ronse van morgen.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?