De Haan / Restaurant De Haan / Restaurant Het geheim achter ‘het beste frietkot van de kust’ Erly: “Ik heb de Duitsers stoverij leren eten” “Deze frituur is een omweg waard”, liet sterrenchef Luc Bellings een paar jaar geleden eens optekenen. Hij had het toen over Erly, een van de laatste echte frietbarakken in de regio, met een topscore van 10/10 ‘het perfecte frietkot’ volgens Bellings. Voor uitbater Lennart Loyen was dat de kroon op het werk van vier generaties. “Ook papa was toen heel trots.” 15 november 2024
Knokke-Heist / Restaurant Knokke-Heist / Restaurant Restaurant De Kruier heeft volgens Gault&Millau mooiste terras: “Aan de kust willen mensen buiten zitten, óók in de winter” In de zomer van 2020 beschreef Luc Bellings er zijn steak-friet als een van de beste borden die hij in al die jaren aan de kust kreeg voorgeschoteld. “Het mooie decor en de professionele bediening maken een bezoek hier helemaal áf”, zei Bellings toen. En dat decor wordt nu beloond door Gault&Millau. Volgens de culinaire gids eet je in De Kruier in Ramskapelle, bij Knokke-Heist op ‘het Mooiste terras van het Jaar’. “Dit geeft een enorme boost", reageert de zaakvoerder. 28 november 2023
Blankenberge / Horeca Blankenberge / Horeca Arno en Axana van Picardie in Blankenberge hebben nu al Zeeuwse mosselen: “En ze zijn super lekker!” Het mosselseizoen is in Blankenberge wel heel vroeg van start gegaan dit jaar: bij Arno Dickburt en Axana Lefebvre (beiden 24) van restaurant Picardie in Blankenberge kan je uitzonderlijk nu al smullen van de lekkernij. “En wel van de echte Zeeuwse”, knipoogt Arno. 11 mei 2023
Samenleving Samenleving Sterrenchef verklapt zijn 10 favoriete adresjes aan onze kust Luc Bellings runt dan wel zijn sterrenrestaurant De Vork in het verre Hasselt, de topchef vertoeft ook geregeld in onze contreien. Het leverde het boek ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ op. Wij vroegen de Limburgse kok naar zijn tien favoriete adresjes (in willekeurige volgorde). 18 augustus 2022