Kortrijk / Rechtbank Kortrijk / Rechtbank Buurman veroordeeld voor pesterijen naar restaurant: “Water, eieren, bakstenen en asbak over de omheining” Een asbak, water, eieren, bakstenen, een omgezaagde boom, … Een 50-jarige buurman van het Kortrijkse restaurant Taste and Colours in Kortrijk gooide een jaar lang van alles over de omheining op het terras van de zaak van Dirkjan Decock. Voor die belaging is hij door de rechter in Kortrijk veroordeeld. “Er is nu een goede verstandhouding”, klonk het. Maar met de gevraagde schadevergoedingen ging hij niet helemaal akkoord. 21 januari 2025
Kortrijk / Rechtbank Kortrijk / Rechtbank Pesterijen naar restaurantburen brengt man (50) voor rechter: “Water, eieren, bakstenen en asbak over de omheining” Een asbak, water, eieren, bakstenen, een omgezaagde boom, … Een 50-jarige buurman van het restaurant Taste and Colours in Kortrijk gooide een jaar lang van alles over de omheining op het terras van de zaak van Dirkjan Decock. Voor belaging moest hij zich uiteindelijk voor de rechter verantwoorden. “Er is nu een goede verstandhouding”, klonk het. Maar met de gevraagde schadevergoedingen ging hij niet helemaal akkoord. 17 december 2024
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Dirkjan Decock wint prestigieuze Lion d’Or met Persoonlijkheid van het Jaar op Hospitality Awards 2024 Kortrijk haalde op de 17de editie van de Hospitality Awards drie van de zeventien awards binnen. Eén daarvan is voor chef-kok Dirkjan Decock (59) van het gelijknamige restaurant aan de Groeningelaan. Hij werd uitgeroepen tot Persoonlijkheid van het Jaar en heeft de prestigieuze Lion d’Or in ontvangst mogen nemen. 3 december 2024
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca 3 awards voor Kortrijk tijdens Hospitality Awards: Dirkjan Decock wint Persoonlijkheid van het Jaar Op de 17de editie van de Hospitality Awards werd Kortrijkse chef-kok Dirkjan Decock uitgeroepen tot Horecapersoonlijkheid van het Jaar en heeft de prestigieuze Lion d’Or in ontvangst mogen nemen. Daarnaast ontving het Cobergher Hotel twee hospitality awards: Klantvriendelijkste Hotel en Beste Nieuwkomer. Daarmee haalt Kortrijk drie van de zeventien awards binnen. 3 december 2024
Kortrijk / Restaurant Kortrijk / Restaurant Kortrijkse chef Dirkjan Decock genomineerd voor Lion D’Or Horeca Persoonlijkheid van het Jaar Dirkjan Decock, van het gelijknamige gastronomische restaurant aan de Groeningelaan, is genomineerd voor de prestigieuze titel Lion D’Or Horeca Persoonlijkheid van het Jaar van de Hospitality Awards. “Dit is een prachtige erkenning voor zijn jarenlange passie, creativiteit en toewijding”, klinkt het bij Restaurant Dirkjan Decock. 23 oktober 2024
Kortrijk / Werkgelegenheid Kortrijk / Werkgelegenheid Kortrijk matcht meer dan 150 internationale studenten met horeca: “Terwijl we vroeger niemand vonden” Met de start van het academiejaar lanceerde Stad Kortrijk voor de tweede keer haar online platform dat internationale studenten verbindt met lokale horeca. “Onze horeca smeekt om personeel. Ondertussen zien we steeds meer internationale studenten die een centje proberen bij te verdienen. Op deze manier creëren we dus een win-winsituatie voor beiden”, aldus Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs. 14 oktober 2024
Kortrijk / Restaurant Kortrijk / Restaurant Restaurant Dirkjan Decock lanceert Oud Keukengeweld-actie: “We willen de waarde van ervaring vieren” In oktober staat jong talent in de spotlight met de geweldige actie ‘Jong Keukengeweld’. “Bij Restaurant Dirkjan Decock richten we ons dit jaar op de ervaren chef, die al decennialang vakmanschap en passie in elk gerecht legt. We willen de waarde van ervaring vieren met Oud Keukengeweld.” 3 oktober 2024
Kortrijk / Restaurant Kortrijk / Restaurant Het Café Paté collectief organiseert voor het eerst Café Culinair: “Gastronomisch driegangenmenu voor slechts 75 euro” Het Kortrijkse chefscollectief Café Paté breekt de wekelijkse routine met een gastronomische beleving. “Café Culinair houdt in dat je vijf weken lang een tafeltje kan reserveren van dinsdag tot en met donderdag voor een menu met aangepaste wijnen, water en koffie voor slechts 75 euro, zowel voor lunch als diner”, zeggen initiatiefnemers Dirkjan Decock, Felix François en Matthias Speybrouck. 29 mei 2024
Lekker Lekker Bij Taste and Colours in Kortrijk: Een palet vansmaken en kleuren Eigen makelij en lokale leveranciers. Dat is de basis van de keuken van Taste and Colours in hartje Kortrijk. Het chef’s table-restaurant van Dirkjan Decock en Hilde Reynaert verrast met pure smaken, interessante texturen en een fijn kleurenpalet. 30 juni 2022