Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Otegem

Maandag kregen de veldrijders in Otegem een herkansing voor de nationale kampioenschappen. Wie er niet bij was, was Niels Derveaux. De 22-jarige Otegemnaar maakte van 2018-2019 zijn beste seizoen ooit en kroonde zich tot eindwinnaar van de DVV Trofee bij de beloften, maar jammer genoeg bleek dat niet voldoende voor een profcontract...

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In Otegem leeft men stilaan toe naar de traditionele cyclocross op de tweede maandag van het jaar. Zoals steeds zal het publiek in groten getale opdagen om een glimp op te vangen van de vele toppers die aan de start verschijnen. De organisatoren kijken wellicht al iets verder. Kort na de cross wordt duidelijk of hoofdsponsor Betafence aan de wedstrijd verbonden blijft.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

In Otegem (Zwevegem) zijn vijf jongeren vrijdagavond met hun auto in drie voortuinen beland. Hun voertuig miste een paal op een haar en kwam tegen de hoek van een woning op de zijkant tot stilstand. Ze raakten slechts lichtgewond maar de schade was groot.