Maandag 6 april, 2020

Nieuws uit Oostnieuwkerke

De gemeente Staden lanceerde onlangs een oproep naar mondmaskers. Die viel niet in dovemansoren. Vanuit verschillende hoeken werden reeds mondmaskers gemaakt en geschonken. Vrijdagmiddag schonk komkommerkweker Nico Perneel 10.000 mondmaskers aan de gemeente. Die zullen verdeeld worden in onder andere de twee woonzorgcentra en bij de thuisverleegkundigen.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle grote markten momenteel afgelast. De markt in Oostnieuwkerke op woensdagochtend kon wel doorgaan, al stond er enkel een kippenkraam. "We kregen ook de toelating om vrijdag voor het eerst in Westrozebeke te staan", aldus Jackie Defrancq, zaakvoerder van de Kipcentrale en de Kipstore.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Nu het coronavirus volop door ons land raast, mogen de bewoners van het woonzorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke geen bezoek meer ontvangen. André Vandenberghe en Rita Verstraete uit Oostnieuwkerke trakteerden de bewoners zaterdagmiddag wel op een verrassing. Vanuit hun kamers konden ze genieten van boerenpaard Merrie.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.