Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Oostduinkerke

Het burgerinitiatief Proper Strand Lopers stelt zijn derde jaarverslag voor. Wat in 2016 begon als een Facebookpagina die mensen wilde aansporen om zwerfvuil op te rapen, is ondertussen uitgegroeid tot een vzw die heel wat acties onderneemt. De beweging groeit en bereikt meer en meer mensen. In totaal werd er sinds de oprichting al een half miljoen liter afval geruimd. Maar de initiatiefnemers zien ook vooral heel veel uitdagingen. "In wat aan de kust aanspoelt en achtergelaten wordt, zien we wat verkeerd gaat in onze samenleving."

Het is spannend in Blokken, de quiz op Eén. Kiana Buttiens uit Tienen start vanavond haar elfde aflevering. Doet ze beter dan recordhouder Ewout Leys, die anderhalf jaar terug in 12 afleveringen te zien was? "Stiekem hoop ik van niet", knipoogt huisarts Ewout eerlijk. In de groepspraktijk in Hooglede is het alvast hét gespreksonderwerp.

KVV Oostduinkerke zette voor de winterstop een schitterende zegereeks neer waardoor de kustjongens na een moeilijke periode opnieuw de aansluiting vinden met de top vijf. Vorig weekend kwamen de groen-gelen echter niet verder dan een gelijkspel tegen Boezinge, maar dat tempert geenszins het enthousiasme van voorzitter Gery Geryl (67).

Ann Wauters (39) stopt met basketballen na de Olympische Spelen van Tokio 2020, komende zomer. Dat melden het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. "De Olympische Spelen halen is de droom waarom ik bleef voortspelen. Daarna kan ik zeggen: oef, het is gedaan", zegt Wauters.