Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Ooigem

Onder ruime belangstelling werd een beperkte uitbreiding van het aloude Ooigembos aan de inwoners voorgesteld. Het agenschap Natuur en Bos kocht 18 hectare grond aan, maar daarvan wordt voorlopig amper een hectare beplant.

Enkele vrienden uit de omgeving van Ooigem hebben zich verzameld in de motorclub Stray Souls. De afgelopen weken toonden ze hun goed hart door het verkopen van pins van hun club. De opbrengst daarvan werd geschonken aan het dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

De prijzen van het recyclagepark zullen vanaf september 2020 dalen. De prijs van een afvalzak stijgt met tien cent naar 1,70 euro. De zak wordt ook nog kleiner. Wielsbeke is lid van intercommunale Imog, waar de maatregel werd goedgekeurd. "Wie goed sorteert, heeft nog nauwelijks een restafvalzak nodig", zegt schepen van Milieu Magda Deprez (CD&V).