Woon-zorgcentrum Minnewater is geen oplossing voor Brugs Sint-Andreasinstituut

WZC Minnewater kan niet gebruikt worden als tijdelijke oplossing voor Sint-Andreas.©Davy Coghe Davy Coghe
WZC Minnewater kan niet gebruikt worden als tijdelijke oplossing voor Sint-Andreas.©Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Het Brugs stadsbestuur en alle 47 gemeenteraadsleden ontvingen van het SABRASO Ouderteam van het Sint-Andreasinstituut een brief waaruit blijkt dat leerkrachten en ouders bekommerd zijn over het welzijn en de huisvesting van de leerlingen van het Sint-Andreasinstituut naar aanleiding van de bouw van de nieuwe tentoonstellingshal BRUSK.

BRUSK zal vanaf september 2022 gebouwd worden op de site van Sint-Andreas op de Garenmarkt. Het nieuwe schoolgebouw in de Jacobinessenstraat zal pas een jaar later klaar zijn. In de brief schuift het SABRASO Ouderteam een tussentijdse oplossing naar voren voor de leerlingen van de humaniora: het woonzorgcentrum ‘Minnewater’ dat door de beslissing van de laatste gemeenteraad opnieuw volle eigendom van het OCMW (Mintus) is, en dus van de Stad.

Stad Brugge heeft volgens burgemester Dirk De fauw deze voorgestelde locatie en piste al bekeken. “De betrokken projectverantwoordelijken binnen het OCMW/Mintus deelden ons mee dat de werkzaamheden in Sint-Pieters voor het nieuwe woonzorgcentrum volgens de huidige planning ten vroegste afgerond zullen zijn in april 2023. “

Foute timing

“Deze timing gaat dan over de oplevering van de nieuwbouw. Het nieuwe woonzorgcentrum moet dan nog ingericht en bemeubeld worden. Daarna volgt pas de verhuis van Minnewater naar Sint-Pieters. In functie van het voorstel van het SABRASO Ouderteam moet ook nog een termijn in rekening gebracht worden om Minnewater in te richten als tijdelijke schoollocatie na de verhuis van de huidige bewoners. Ook dat zal snel enkele maanden in beslag nemen en dan wordt al snel aangeleund bij 2024. Wat rijkelijk te laat is, want dan zou het nieuwbouwproject al moeten gerealiseerd zijn. Deze feiten zorgen ervoor dat de timing niet compatibel is.”

“We kunnen wel meegeven dat we achter de schermen al concrete voorstellen aan het uitwerken zijn. Vanuit de Stad faciliteren we maximaal, maar we zullen hierover zelf niet communiceren. Dat is de opdracht en verantwoordelijkheid van het schoolbestuur en we hebben er vertrouwen in dat ze dit op een open en correcte manier zullen doen. We werken dus volop mee aan een oplossing zodat elk project op een correcte manier, conform de gemaakte afspraken, vooruit kan”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.