Vijftien leerlingen in quarantaine in Prizma Middenschool in Izegem

Redactie KW

In de Prizmaschool campus Middenschool in Izegem mogen tien leraren, die aanvankelijk in quarantaine moesten, toch les blijven geven. De coördinerende arts besliste hen toch als laag- en niet als hoogrisicontact te beschouwen. Een klas van vijftien leerlingen moet wel tien dagen noodgedwongen thuis blijven. De voorzorgsmaatregel komt er na enkele besmettingen met het coronavirus bij leerlingen.

In de Middenschool lopen leerlingen van 12 tot 14 jaar school. “Een viertal leerlingen hebben positief getest op het coronavirus”, legt directeur Luc Berteloot uit. In samenspraak met de gezondheidsdiensten was aanvankelijk besloten dat tien leraren en een klas tien dagen in quarantaine moesten, als voorzorgsmaatregel.

“Maar zes uur later, nadat al alles in het werk was gesteld om oplossingen te zoeken, bleek dat de coördinerende arts toch vond dat de leerkrachten als laagrisicocontacten mogen beschouwd worden”, zegt Luc Berteloot. “Dat betekent dat ze les mogen blijven geven, maar de komende veertien dagen wel waakzaam moeten zijn voor eventuele symptomen.” Een klas van een vijftiental leerlingen moet wel in quarantaine blijven.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.