Vermoedelijke coronabesmettingen in kleuterschool SJSP, kinderen naar huis

In basisschool SJSP Campus Schaapstraat werden de kleuters vervroegd naar huis gestuurd vanwege een vermoedelijke corona-uitbraak.

De school moet nu wachten op uitslagen van de testen.© WK
De school moet nu wachten op uitslagen van de testen.© WK

“Een aantal kleuters maakte gisteren plots hoge koorts. We hebben nog geen uitsluitsel of het om corona gaat, maar uit voorzorg werden alle honderd kleuters naar huis gestuurd. Gisteren de eerste en tweede kleuterklas, vandaag ook de derde”, zegt directeur Els Teugels. De school wacht nu op de uitslagen van de testen. De kinderen van het tweede leerjaar van de basisschool zitten al sinds vorige week donderdag thuis in quarantaine. “Van hen hebben er voorlopig vijf leerlingen positief getest. Maar ook daar is het wachten op verdere resultaten”, aldus nog directeur Els Teugels.

Slechte cijfers

Ook in De Westpoort, een residentie met serviceflats, bleken twee bewoners besmet. Iedereen wordt er nu getest. “In de scholen zijn er al een tijdje sporadisch hier en daar besmettingen”, zegt burgemeester Daphné Dumery. “De cijfers voor onze badstad zijn momenteel echt niet goed: donderdag, hebben negen nieuwe inwoners positief getest. Over een periode van veertien dagen waren er net geen vijftig nieuwe besmettingen, met een gemiddelde van 3,5 per dag. Ondertussen zijn er dus ook twee vermoedelijke clusters bijgekomen. Na de bijeenkomst van het Overlegcomité, zal ik voor onze badstad advies inwinnen in onze Veiligheidscel of er nog bijkomende maatregelen nodig zijn. In De Westpoort werden alvast extra voorzorgsmaatregelen genomen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.