Tineke Van Hoof is nieuw diensthoofd van jeugddienst in Middelkerke

Tineke Van Hoof leidt voortaan de jeugddienst. (foto LC)
Tineke Van Hoof leidt voortaan de jeugddienst. (foto LC)
Paul Bruneel

De jeugddienst heeft niet enkel onderdak gevonden op een nieuwe locatie op de welzijnssite in de Sluisvaartstraat, met Tineke Van Hoof hebben ze er ook een nieuw diensthoofd bij.

Tineke Van Hoof (38) woont nu wel in Snaaskerke, maar groeide op en bracht haar jeugd door in Middelkerke, vandaar ook dat ze van jongs af aan eigenlijk betrokken was bij de jeugddienst.

“Mijn bed stond als het ware op de jeugddienst, ik was onder meer lid van de scouts en bestuurslid van Paravang” geeft ze mee. “Voor mij is dit een beetje thuiskomen.”

Tineke studeerde voor maatschappelijk werker en opvoeder en kon na haar studies aanvankelijk aan de slag bij de gemeente Middelkerke. Daarna was ze 14 jaar consulent bij de VDAB en nu is ze teruggekeerd naar haar oude (nieuwe) liefde: de Middelkerkse jeugddienst. Zij zit boordevol ideeën en nieuwe plannen en wil de bestaande initiatieven die er zijn verder uitbouwen en vernieuwingen doorvoeren. Zij lanceert meteen ook een oproep naar jongeren toe die zich geroepen voelen om deel uit te maken van het bestuur.

Nieuw jeugdhuis

“Het gebouw waar het jeugdhuis momenteel gevestigd is in de Westendelaan verdwijnt, er komt een nieuw jeugdhuis op een andere locatie. Een nieuw jeugdhuis is echt wel cruciaal om jongeren op een gezonde manier bijeen te brengen. Het moet een leuke plaats zijn waar alle jongeren zich thuis voelen. Ik wil samen bouwen aan een nieuw jeugdhuis en zorgen voor continuïteit in de basiswerking. Ik merk ook een positieve vibe bij de lokale jeugdverenigingen. Bij mijn kennismakingsronde merkte ik dat ze allemaal goed bezig zijn. Het ledenaantal is stabiel en er melden zich nieuwe geëngageerde jongeren aan bij de leiding.”

Door de coronapandemie zijn, ook in het jeugdhuis, weinig mogelijkheden, maar wie toch wil te weten komen welke activiteiten er op til staan, kan een kijkje nemen op de instagrampagina van Paravang.

(PBM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten