School Kaster week dicht door corona

Directeur Geert van Robays van leefschool Groene Poortje in Kaster liet aan de ouders van alle leerlingen weten dat de school zijn poorten noodgedwongen dient te sluiten. Doordat een leerkracht positief testte op covid-19, werd deze maatregel voor de rest van de week opgelegd door de overheid.

Leefschool Groene Poortje in Kaster.© GV
Leefschool Groene Poortje in Kaster.© GV

Vorige vrijdag 8 januari was de leerkracht nog aanwezig op school. Op basis van bepaalde klachten consulteerde die zaterdag de huisarts. Een coronatest volgde en die bleek positief te zijn.

“Onze school dient inderdaad volledig te sluiten voor een week”, aldus directeur Geert Van Robays. “Vorige week vrijdag was de laatste dag dat de betreffende leerkracht aanwezig was op school en er is beslist door de overheid om tot en met komende vrijdag alle leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs en het volledige lerarenkorps in quarantaine te plaatsen .”

“Ik vind het jammer dat heel de school gesloten moet worden en niet enkel onze kleuterafdeling. Maar waarschijnlijk is de korte pijn beter van een week te sluiten voor iedereen dan een week voor de kleuters, waarna dan misschien nog een week moet volgen voor de leerjaren. Het CLB heeft de regie in handen en neemt maatregelen op basis van de richtlijnen van de overheid.”

Begrip bij ouders

“De ouders reageerden begripvol, wetende dat we goed ons best doen om het virus buiten te houden”, vervolgt Robays. “De handen worden systematisch ontsmet en er wordt gewerkt in vier vaste bubbels. Zowel tijdens het spelen, eten als het les geven.”

“Een vraag naar opvang door de ouders is nog niet gesteld. Indien hier nood aan zou zijn, zal ik me tot de Buitenschoolse Kinderopvang van de gemeente richten om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Want zelf zullen we niet in opvang kunnen voorzien doordat we in quarantaine geplaatst zijn.”

“Nu vrijdag zal dan iedereen getest worden van het onderwijsteam om dan maandag hopelijk weer allemaal aan de slag te kunnen” , besluit de directeur hoopvol. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.