Meense basisschool Blijdhove blijft dicht na nieuwe besmettingen

Christophe Lefebvre

Nadat basisschool Blijdhove vorige week de deuren sloot, een direct gevolg van een corona-uitbraak, leek het er even op dat ze maandag opnieuw konden starten. Enkele nieuwe besmettingen gooiden echter roet in het eten. “De resultaten van de laatste tests leverden dertien nieuwe besmettingen op. Dit, gecombineerd met het uitvallen van personeelsleden, gaf ons weinig andere keuze dan de school gesloten te houden” klinkt het bij algemeen directeur Benny Tarras.

Het nieuws kwam vorige week onverwacht aan maar de school reageerde alert. “Van zodra we weet hadden van de coronabesmettingen hebben we meteen alle protocollen in werking gezet” klinkt het.

“Samen met het stadsbestuur en het CLB werd besloten de school te sluiten, waarop iedereen werd gevraagd een PCR test af te nemen. Normaliter konden we maandag opnieuw openen, we moesten enkel nog wachten op de resultaten van de tweede PCR test en die kwamen vandaag binnen.”

Koude douche

De resultaten zorgden meteen voor een koude douche bij zowel de school als de ouders. “Niet minder dan 13 nieuwe besmettingen werden vastgesteld” verklaart de directeur. “Daarnaast hebben we ook 12 leden van het personeel die op dit moment thuis moeten blijven. Samen met het CLB en het stadsbestuur namen we dan ook de harde beslissing om de school tot nog zeker 26/03 gesloten te houden. We begrijpen dat dit voor heel wat hinder gaat zorgen maar de veiligheid en gezondheid van iedereen is onze absolute prioriteit.”

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.