Leerlingen van Freinetschool ‘De Boomhut’ in Sint-Andries plooien kraanvogels voor zieke klasgenoot

Vandaag kwam iedereen in pyjama naar school.© PD
Vandaag kwam iedereen in pyjama naar school.© PD
Redactie KW

Op pyjamadag komen elk jaar duizenden leerlingen in hun nachtkledij naar school om kinderen die langdurig ziek zijn een hart onder de riem te steken. De leerlingen van Freinetschool ‘De Boomhut’ in Sint-Andries zullen de pyjamadag van vrijdag 12 maart niet snel vergeten. Fier als een gieter overhandigden ze immers een cheque van 2.500 euro aan een medewerker van Bednet.

“We hebben met de hele school exact 1.516 kraanvogels gevouwen voor het goede doel”, vertelt leerkracht Sofie Anthierens enthousiast. “We moesten eigenlijk niet lang zoeken naar een bestemming voor het geld want sinds september wordt een langdurig zieke leerling van mijn klas ondersteund door Bednet. Ik vond het passend om kraanvogels te vouwen want in Japan is deze vogel een geluksbrenger. We hopen dat de papieren vogels waaraan de hele school meewerkte Audric Van Holm veel geluk en vooral een spoedig herstel zullen brengen.”

Ellen Duyck, coördinator van de school, is heel tevreden dat Bednet ervoor zorgt dat Audric regelmatig contact houdt met zijn vriendjes en niet achteropraakt met de leerstof. “Bednet is een schitterende organisatie die ervoor zorgt dat kinderen die lange tijd of regelmatig niet naar school kunnen wegens ziekte, van thuis uit live de les en het klasgebeuren kunnen volgen. Het blijft belangrijk dat Bednet jaarlijks in de actualiteit komt. Er zijn immers nog altijd zieke kinderen die niet geholpen worden en dat is jammer.”

Moeilijke maanden

Voor Audric zijn het moeilijke maanden maar we merken wel dat hij vandaag geniet van de belangstelling. Ook voor zijn ouders is het plooien van de kraanvogels een duwtje in de rug”, legt lerares Sofie uit.

“De actie heeft heel wat teweeggebracht want alle leerlingen van de school hebben de laatste week heel dikwijls geplooid en gevouwen. Ons oorspronkelijk doel was 500 vogels maar het werden er meer dan drie keer zoveel. De 1.516 kraanvogels werden allemaal gesponsored door de ouders en vrienden van de kinderen. Met wat steun van de schoolkas konden we het mooie bedrag van 2.500 euro op de cheque schrijven die we vandaag overhandigd hebben.”

Ook de medewerker van Bednet was in de wolken met de actie van ‘De Boomhut’. “Dit is echt een mooi bedrag en de symboliek van de actie is pakkend. Straks worden alle kraanvogels verspreid in de brievenbussen in de schoolomgeving. Op deze manier hopen de kinderen nog meer geluk te verspreiden en te verzamelen voor Audric.”

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.