Leerlingen SPWE-basis in Wevelgem behalen tweede plaats in computerwedstrijd

De finalisten die het waar maakten, v.l.n.r. Bas Verraest, Mattia Faccioli, Lennard Corne en Broos Deleu.©Stefaan Lernout SL
De finalisten die het waar maakten, v.l.n.r. Bas Verraest, Mattia Faccioli, Lennard Corne en Broos Deleu.©Stefaan Lernout SL
Redactie KW

De klas L5A van meester Viktor behaalde een prachtig resultaat in de Vlaamse Whizzkids wedstrijd. Tijdens de finale slaagden Lennard, Mattia, Bas en Broos erin om bijna alle vragen op te lossen. Dat leverde hen een tweede plaats op.

Whizzkids is een online wedstrijd die klassen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar uitdaagt om samen met hun juf of meester te werken aan computervaardigheden. Sinds oktober kreeg elke klas drie vragenreeksen met telkens 15 vragen over heel uiteenlopende onderwerpen: gericht opzoeken, werken met Google Maps, een presentatie maken, een originele foto uploaden en zelfs een online gesprek houden met grootouders.

Zo’n 350 klassen uit het 5e leerjaar schreven zich in, 40 klassen werden geselecteerd voor de finale op vrijdag 26 februari. Klas L5Avan meester Viktor Huyse was een van de finalisten. “De voorrondes werden afgewerkt met de hele klas”, zegt ICT-coordinator Bert Vanhauwaert.

“Tijdens de finale werd elke klas werd vertegenwoordigd door vier leerlingen. Voor onze school waren dit Lennard Corne, Mattia Faccioli, Bas Verraest en Broos Deleu. Zij bonden de strijd aan in een online vragenronde waarin ze in een halfuurtje zoveel mogelijk vragen moesten beantwoorden. Uiteindelijk slaagden ze erin om bijna alle opdrachten op te lossen.”

Niet ontgoocheld

De spanning was dan ook te snijden toen de winnaars in een livestream werden bekend gemaakt. De eerste plaats ging naar het vijfde leerjaar uit Vorselaar maar ‘De Pientere Cactussen’, zo heette de klasgroep van meester Viktor, kaapte een schitterende tweede plaats weg.

“Daar zijn we dan ook terecht fier op”, glundert meester Bert. “De groep was niet ontgoocheld. Integendeel. De bekendmaking verliep van plaats 10 naar plaats 1. Hoe verder de afroeping vorderde, hoe kleiner de hoop werd om bij de winnaars te horen. Ze winnen een laptop voor de klas en een workshop 3D printing. Dit resultaat is ook een bevestiging van de ingeslagen ICT-weg waarbij de kinderen reeds van jongsaf de nodige digitale vaardigheden worden aangeleerd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.