Kulakstudenten zijn de slimste van Kortrijk!

De volledige quiz verliep, zoals dat tegenwoordig de gewoonte is, online.© Kortrijk Studentenstad
De volledige quiz verliep, zoals dat tegenwoordig de gewoonte is, online.© Kortrijk Studentenstad
Annelies Nollet

Kulakstudenten Louis Harinck, Tara Jacobus, Robbe Wallican en Benoît de Batselier worden getrakteerd op een etentje. Ze toonden zich dinsdagavond in drie zenuwslopende rondes de slimste studenten van onze stad. “Alles verliep volgens plan”, aldus Louis. Het was Kortrijk Studentenstad die in samenwerking met Ludiek vzw een quiz organiseerde om de studenten op de proef te stellen.

Kortrijk Studentenstad organiseert jaarlijks normaal heel wat activiteiten voor studenten. Denk aan Student Welcome, Students on Ice, kajakrace, Midnight Swim,… Omdat dat dit jaar natuurlijk niet kan, werd gezocht naar een alternatief. De nood aan verbondenheid is bij studenten immers groot.

Daarom kwam de vzw met ‘De Slimste Campus van Kortrijk’ op de proppen, een ludiek quizconcept waar kennis minstens even belangrijk is als het correct kunnen inschatten van je medestudenten. Gespreid over drie weken vonden er twee voorrondes en een finale plaats.

Spannend

In ronde een namen de studenten het in themarondes tegen elkaar op met als doel het vermijden van de laatste plaats. Vives eindigde als laatste, maar kroop toch door het oog van de naald. Toeschouwers hadden immers massaal foto’s met ludieke opdrachten ingestuurd waardoor Vives immuniteit kreeg.

Zo gingen alle vier de campussen nog door naar ronde twee. Een chaotische ronde waarin er in sneltempo foto’s werden afgevuurd op de finalisten. Howest en Ugent campus Kortrijk overleefden die ronde niet.

Gisterenavond kwamen Kulak en Vives dan tegenover elkaar te staan in een finale waarin ze hun eigen kennis moesten proberen in te schatten. Het bleef spannend tot de negende en laatste vraag, maar Vives slaagde er net niet in om Kulak nog bij te benen. Kulak is De Slimste Campus van Kortrijk!

Volgens plan

Zij winnen niet alleen de gloednieuwe wisselbeker, Louis Harinck, Tara Jacobus, Robbe Wallican en Benoît de Batselier worden ook getrakteerd op een etentje in Kortrijk. “We zijn eraan begonnen en wisten eigenlijk onmiddellijk dat we zouden winnen”, grapt ploegkapitein Louis. “We hebben het nog even spannend gemaakt, maar alles is verlopen volgens plan (lacht).”

Alle zestien finalisten krijgen een shop-in-Kortrijk-bon van 50 euro. Dankzij de sterke prestaties van Bert Vangheluwe (Vives) en Hannelore Reyniers (Howest) wint Den Ipsoc de strijd om De Slimste Studentenclub, zij krijgen een gratis vat in hun clubcafé. Liesl Dambré won als kijker nog een fles champagne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.