Kortrijkse Howeststudenten bedanken hun docente: “Mooiste dag uit mijn carrière”

Met zelfgemaakte briefjes bedankten de studenten hun docente.© gf
Met zelfgemaakte briefjes bedankten de studenten hun docente.© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Onlinelessen zijn al maanden het ‘nieuwe normaal’ in het hoger onderwijs. Maar toch slagen lectoren er blijkbaar in om de les boeiend te houden. Een groep tweedejaarsstudenten Toegepaste Psychologie van Howest vond dat dat wel eens gezegd mocht worden. En dus bezorgden ze docente Mieke Traen een verrassing om nooit meer te vergeten.

Afgelopen woensdag werd voor Mieke Traen, lector Toegepaste Psychologie, de mooiste dag uit haar carrière. Net toen ze haar onlineles even wilde pauzeren, namen haar studenten het over en brachten ze een collectieve dankjewel uit. Al snel vulde het scherm zich met hartverwarmende boodschappen en enkele studenten spraken hun bijzondere waardering uit voor de inzet en de passie van hun docent.

“Ik had dit totaal niet verwacht en was helemaal van mijn melk”, blikt Mieke terug. “Mijn studenten – ik noemde ze spontaan deugnieten – hebben me het mooiste compliment gegeven dat je als lector kan krijgen. Wonesdag werd zo met voorsprong de mooiste dag uit mijn onderwijsloopbaan.”

Alles behalve eenvoudig

“Toen ik het emotionele filmpje doorgestuurd kreeg van Miekes echtgenoot (die ook lesgeeft aan Howest), heb ik geen moment geaarzeld om deze beklijvende bedanking intern te verspreiden. Het is een prachtig en inspirerend voorbeeld van de warme en persoonlijke aanpak van onze hogeschool. En het is een fantastische motivatie voor al onze lectoren om in deze coronatijden het beste van zichzelf te blijven geven”, aldus een opgetogen algemeen directeur Lode De Geyter.

“We zijn ons zeer goed bewust dat dit academiejaar voor heel wat studenten allesbehalve eenvoudig is. Dergelijke initiatieven tonen echter aan wat een gepassioneerde lector teweeg kan brengen. Ik ben er zeker van dat dit ook de rest van ons team de nodige drive en energie zal geven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.