KLJ Lichtervelde lanceert met Teurke eigen bier

Redactie KW

KLJ Lichtervelde pakt straks uit met een eigen biertje. “Ons Teurke is een heerlijk, fris, blond biertje van 7,1 procent. Met ons biertje willen we onze inkomsten wat opkrikken, want door corona zagen we die enorm slinken”, klink het.

Het bestuur van KLJ Lichtervelde bestaat uit Vincent Snaet, Melvin Dely, Joyce Vermeulen, Astrid Deklerck, Esmee Deblaere, Leontine Versyck en Ina Desplenter. “Onze KLJ-fuif zien we straks voor het tweede jaar op rij in het water vallen. Maar ook over onze patattenverkoop, de barbecue en de ontbijtmanden die we voor Moederdag verkopen, moesten we een kruis maken door corona”, begint Ina Desplenter. “Daardoor hadden we het voorbije jaar niets van inkomsten. Tegelijkertijd zijn we wel op kamp geweest deze zomer en daarvoor hebben we ook voor een stuk onze kassa aangesproken.”

Trakteurke alcohol

Om het verlies toch wat goed te maken, lanceert KLJ Lichtervelde straks met Teurke zijn eigen bier. “De naam verwijst naar een ‘trakteurke vol alcohol’. Al hebben we niet voor een heel zwaar bier gekozen. Ons Teurke is een fris blond biertje dat 7,1 procent alcohol bevat. Een stuk minder dan veel andere zware bieren en iets meer dan een gewone pils. Daardoor is het toegankelijker voor een groter publiek. We wilden vooral niet dat de mensen meteen dronken zouden zijn na het drinken van een Teurke.” (knipoogt)

Om hun bier te lanceren stapte KLJ Lichtervelde in zee met brouwerij BierSelect uit Gent. “We hebben onze eigen inbreng gedaan en samen beslist wat we wilden. We zijn wel meteen met het idee vertrokken dat we sowieso een blond biertje wilden.”

Bijhorend glas

Bestuurslid Melvin Dely stond in voor het ontwerp van het etiket op de flesjes en het KLJ-bestuur is ook van plan om een bijhorend glas te lanceren.

De voorverkoop start pas over enkele maanden. “We zullen daarover nog uitgebreid communiceren. Het staat wel vast dat we met verschillende pakketten zullen werken”, besluit bestuurslid Ina Desplenter. (Bieke Cobbaert)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.