Kleuterschool Sint-Theresia opent nieuwe polyvalente zaal en sanitair blok

Op maandag 1 februari hebben de kleutertjes van Sint-Theresia afdeling Beekstraat hun nieuwe polyvalente zaal en sanitaire blok ingewijd. Voordien turnden ze meestal buiten of in een lokaaltje dat ook als refter diende. Door de nieuwe zaal hebben de kleuters nu een heuse turn- en eetzaal.

© FM
© FM

Door gebrek aan sport- en eetruimte werd er beslist om een volledig nieuw gebouw te plaatsen dat voldoet aan de noden van de kleutertjes. Het project werd in anderhalf jaar gerealiseerd door de samenwerking van Bouwheer KBK vzm en Bouw & Renovatie uit Lauwe. Zij zijn dan ook terecht fier dat ze dit project hebben verwezenlijkt.

De juffen en de kleuters keken al lang uit naar de inwijding van hun nieuwe zaal. De zaal dient in de eerste plaats als turn- en eetzaal. Daarnaast wil de school hiermee ook de nadruk kleinschaligheid en het zorgende aspect leggen. “Wij zijn heel blij met de nieuwe zaal. De zaal zorgt voor meer mogelijkheden voor de kleutertjes en de aangebouwde zandbak zal veel speelplezier garanderen”, reageert woordvoerder van de KBK-scholengemeenschap Rik Bossuyt.

Inwijding

In de afdeling Beekstraat zitten zo’n 55 kleuters verspreid over drie klassen. Door corona werd de zaal enkel feestelijk ingewijd met de kleuters. Om 10.30 uur werd het officiële lint doorgeknipt en mochten de kleuters voor de eerste keer hun nieuwe zaal betreden. Met feestelijke muziek, dans en versiering werd de opening alvast goed gevierd.

De kleuterschool hoopt bij minder strenge coronamaatregelen wel een inwijding te organiseren voor het grote publiek. Momenteel staat dit gepland op vrijdag 25 juni tijdens hun zomerbar. (FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.