Kleuters van De Graankorrel hebben nu een buitenkeuken

De kleuters van vrije basisschool De Graankorrel in Geluwe beschikken over een gloednieuwe houten buitenkeuken. Het betreft een realisatie van zelfstandig schrijnwerker Glenn Vuylsteke. Zijn dochtertje Fiene zit er in het derde kleuter. De ouderraad zorgde voor de centen om het materiaal aan te kopen.

De kleuters van de Graankorrel Geluwe zijn alvast laaiend enthousiast met hun buitenkeuken in de schooltuin.©Luc Vanthuyne LVW
De kleuters van de Graankorrel Geluwe zijn alvast laaiend enthousiast met hun buitenkeuken in de schooltuin.©Luc Vanthuyne LVW

De volledig op maat gemaakte buitenkeuken staat in een hoek van de schooltuin, op het grasplein beschut onder de bomen. Woensdag vond in aanwezigheid van de kleuters de onthulling plaats. “De buitenkeuken is robuust en bestand tegen alle weersomstandigheden”, vertelt directeur Jos Depoortere.

“We hebben een werkgroep ‘speelpleinwerking’ met vier kleuterjuffen en het idee komt van hen. “Ze verzamelden ideeën voor uitdagende zaken waarmee kleuters kunnen spelen. We moeten ervoor zorgen dat de kinderen buiten kunnen en gaat dat nu perfect passen met die buitenkeuken.”

Na het een paar keer aftellen door de kleuters vond het doorknippen van het lint plaats. Dakwerken Descamps zorgde eerder met een verreiker voor de plaatsing op de goede plek. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.