Kleuterafdeling Gemeenteschool De Wingerd sluit vanaf maandag de deuren wegens corona

De kleuterafdeling van De Wingerd sluit de deuren wegens corona.© FODI
De kleuterafdeling van De Wingerd sluit de deuren wegens corona.© FODI
Redactie KW

De kleuterafdeling van de Gemeenteschool De Wingerd in Ingelmunster sluit vanaf maandag de deuren wegens corona. Enkel de zeventien leerlingen van de derde kleuterklas moeten in quarantaine. Omdat de leerkrachten van het eerste en tweede kleuterjaar – in totaal 35 kinderen – ook getest zijn en de resultaten nog niet bekend zijn, moeten de kinderen van de eerste en tweede kleuterklas niet naar school wegens geen leerkrachten ter beschikking.

“In de derde kleuterklas werd een positieve besmetting van een leerkracht vastgesteld”, zegt waarnemend directeur Lucie Vanderper. “Dat zorgt ervoor dat de kleuters van kleuterklas drie in quarantaine moeten en ook de andere leerkrachten van de kleuterafdelingen één en twee. Deze kleuters zijn wel geen risico, maar ik sluit de volledige kleuterafdeling één week omdat ik geen leerkrachten meer heb.”

Morgen meer nieuws

“De kleuters van één en twee zijn dus normaal geen risico. Op zondag komen we terug digitaal bijeen om verder te overleggen, want dan worden de resultaten verwacht van de andere kleuterleerkrachten. Zijn ze negatief, dan blijft de kleuterafdeling toch één week volledig gesloten.”

De kleuters van één en twee mogen dan wel naar oma of opa voor opvang. Er wordt dan ook een noodopvang voorzien in Villa Max. Moest blijken dat er één van de andere leerkrachten toch besmet is, dan zijn deze kleuters ook al thuis maar worden ze eveneens hoog risico en gaan ze in quarantaine. Maar dat weten we dus pas zondagavond. Er werden bij de andere leerkrachten sneltesten uitgevoerd, die allemaal negatief waren. Op maandag volgt er terug een sneltest. Voor het lager onderwijs zijn er normaal geen problemen, want die komen niet in contact met de kleuters.”

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.