GO! Basisschool De Drie Beertjes in Beernem krijgt volledig nieuwe gebouwen

De huidige bouwblokken van GO! Basisschool De Drie Beertjes in Beernem zijn meer dan 50 jaar oud. Ze waren dus aan vervanging toe en daarbij worden enkele opvallende keuzes gemaakt. De aparte paviljoenen komen samen onder één dak en in de Parkstraat wordt tegen schooljaar 2022-2023 een moderne school gerealiseerd van 1700 m². De voorbereidende werken zijn deze week van start gegaan.

Tim Van Renterghem, directeur van GO! Basisschool De Drie Beertjes.© AV
Tim Van Renterghem, directeur van GO! Basisschool De Drie Beertjes.© AV

“Binnen scholengroep !mpact rollen wij de DALI-visie uit (Dare-Act-Learn-Inspire), onder andere voor wat betreft onze infrastructuur. DALI staat voor een strategisch meerjarenproject waarmee we de scholen van onze scholengroep willen laten schitteren in diverse domeinen. Binnen het domein ‘great place to learn’ stemmen we onze accomodatie maximaal af op ons pedagogisch project. We investeren daarin, met in dit geval een budget van 3,25 miljoen euro, voor een volledige nieuwbouw”, vertelt Algemeen Directeur van scholengroep !mpact, Wim Van Kerckvoorde.

Tim Van Renterghem, directeur van GO! Basisschool De Drie Beertjes, licht toe wat die nieuwbouw zal inhouden: “Inspelend op het pedagogisch project van onze school – met onder andere nadruk op ervaringsgericht leren en projectwerk – bouwen we vijf leefgroepunits waaronder een instructiezone, een parlement en een gedifferentieerde werkruimte.”

Eén groot huis

Daarnaast komen er ook een centraal gelegen atrium, een EHBO-lokaal, een teamlokaal en een turnzaal met kleedkamers. De verschillende units komen onder één dak. “ We zullen dus niet meer op eilandjes zitten zoals nu, met de aparte paviljoenen. We zorgen in één groot huis voor meer verbinding. Verbinden doen we trouwens ook door breed samen te werken buiten onze schoolmuren, zo zetten we in op ouderparticipatie. We worden meer dan ooit een brede, toekomstgerichte school en dat zal ons schoolgebouw ook uitstralen, besluit Tim Van Renterghem nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.