Gemeente Kortemark leert kleuters goed tanden poetsen

V.l.n.r. Schepen Christine Logghe, preventiewerker Jana Syoen, Ann Sap, Sigrid Depinois en Nele Denolf. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
V.l.n.r. Schepen Christine Logghe, preventiewerker Jana Syoen, Ann Sap, Sigrid Depinois en Nele Denolf. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Binnenkort krijgen 150 kleuters van de derde kleuterklas van de zes scholen van Groot-Kortemark een goodiebag met tandenborstel, tandpasta en een folder over het belang van goed tanden poetsen. De actie past in het charter Gezonde Gemeente dat iedereen wil stimuleren om gezond te leven.

Kortemark ondertekende in 2013 het charter Gezonde Gemeente. De gemeente engageert zich hierbij om werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid waarbij iedereen kansen krijgt en gestimuleerd wordt om gezond te leven in een gezonde omgeving.

Er werd de voorbij jaren op verschillende thema’s ingezet zoals voeding en beweging, geestelijke gezondheid en tabak, alcohol en drugs. Kortemark koos dit keer voor een gezondheidsthema dat nog te vaak vergeten wordt: mondgezondheid. “Het is heel belangrijk om al van jongs af aan het belang van goed en juist poetsen aan te halen”, zegt schepen van Volksgezondheid Christine Logghe. “Daarom zetten we in op mondhygiëne bij de derde kleuters uit de scholen op grondgebied Kortemark”.

Preventiewerker

Een jaar geleden nam Kortemark Jana Syoen als intergemeentelijke preventiewerker aan. Ze werkt een vijftal uur per week voor de gemeente en ondersteunt het uitwerken van preventieve gezondheidsacties. Jana sloeg de handen in elkaar met Nele Denolf van Huis van het Kind Kortemark om goodiebags samen te stellen voor de derde kleuters. De goodiebag bestaat uit een zakje met het logo van het Huis van het Kind Kortemark gevuld met een tandenborstel, tandpasta en folder van het Vlaams Instituut Mondgezondheid met tips rond goed en juist poetsen.

Voor deze actie werd samengewerkt met de stationshub in Kortemark ‘De Stoasje’, een uitvalsbasis waar personen uit oc Sint-Jan De Deo en Tordale kleine taken opnemen. Zo werden de goodiebags samengesteld in ‘De Stoasje’. Volgende week brengt de intergemeentelijke preventiewerker de 150 goodiebags naar de zes scholen.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.