De Biesweide meest verkeersveilige school

Tevreden gezichten bij Xavier Vansteenkiste (directeur) en Katrien Demyttenaere (preventie) met de behaalde provinciale erkenning.©zenon bekaert beselare ZB
Tevreden gezichten bij Xavier Vansteenkiste (directeur) en Katrien Demyttenaere (preventie) met de behaalde provinciale erkenning.©zenon bekaert beselare ZB
Redactie KW

De Vrije Basisschool de Biesweide uit Beselare is laureaat van de provinciale verkeerscampagne ‘Veilig naar school’.

Met deze campagne wordt gesensibiliseerd rond verkeersveiligheid van schoolgaande jongeren. Dit is een samenwerking tussen gouverneur Decaluwé, de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen en het pretpark Bellewaerde. Alle West-Vlaamse scholen werden uitgenodigd hun eigen verkeersveiligheidsprojecten aan de hand van een dossier voor te stellen. Een onafhankelijke jury selecteerde hieruit de beste West-Vlaamse lagere en secundaire school. Bij de lagere scholen werd vbs De Biesweide laureaat.

Verkeersacties

“Op school wordt heel wat aandacht besteed aan verkeersveiligheid”, aldus directeur Xavier Vansteenkiste. “Zo organiseren we een verkeersweek, namen deel aan ‘Helm Op, fluo top’ en in elke klas werd er een verticale leerlijn voorzien die specifiek gericht is op verkeer. Daarnaast is er de samenwerking met de ouderraad die een specifieke werkgroep rond verkeersveiligheid heeft met de organisaties van verschillende verkeersacties zoals de strapdag. Verder is er ook nog de nauwe samenwerking met de gemachtigd opzichters, de lokale politieke en de gemeente. Deze laatste zorgde voor de heraanleg van de schoolomgeving met aandacht voor verkeersveiligheid, zoals zone 30, plaatsing van octopuspalen, aanpassen van de rijrichting,… We zijn alvast heel tevreden. Het is de tweede maal dat we deze erkenning ontvangen. De eerste keer werden we verkozen in 2016. We zitten dus goed wat betreft verkeersveiligheid.”

Als winnaar ontvangt de school naast de titel van Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen ook een award, 30 tickets voor een schoolreis naar Bellewaerde Park en een werkingskrediet van 500 euro aangeboden door de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen. Door de coronamaatregelen wordt de prijsuitreiking uitgesteld tot het najaar. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.