Centrumscholen Mandelbloesem gaan op slot in Oostrozebeke

© JL
© JL
Redactie KW

Zopas geraakte bekend dat ten gevolge van de exponentiële stijging van de coronabesmettingen in Oostrozebeke, de burgemeester de beslissing nam om de beide vestigingen van Mandelbloesem (Wielsbekestraat en Stationsstraat) te sluiten vanaf maandag 22 maart 2021 tot en met maandag 29 maart.

Niet alleen de beide vestigingen maar ook de voor -naschoolse kinderopvang de Wiemkes gaat dicht. Er wordt evenwel voorzien in noodopvang tijdens de schooluren en in de voor- en naschoolse opvang.

Noodopvang

Die noodopvang is enkel toegankelijk voor kinderen die niet ziek zijn en geen symptomen vertonen en van wie beide ouders werken in de zorg of met een alleenstaande ouder die werkt in de zorg.

De Ginsteschool blijf wel open gezien het geringe aantal besmettingen. Volgens de burgemeester was een sluiting van Mandelbloesem noodzakelijk omdat intussen al elf leerkrachten zijn uitgevallen. Onderwijs is praktisch niet langer te organiseren. Nog volgens de burgemeester gaan het om een logische beslissing om de school te sluiten.

Het gaat hier om een schoolpopulatie van 635 leerlingen waarvan er al 231 thuis zaten in quarantaine en een lerarenbestand van 42 waarvan er al veertien thuiszitten. De forse besmetting zou te wijten zijn aan de Britse variant.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.