Carnavalsdag in de Veldegemse basisschool

De kinderen genoten van de wagen.© HV
De kinderen genoten van de wagen.© HV
Redactie KW

Kleurrijke pakken en de vertrouwde feestmuziek. Op vraag van Vrije Basisschool De Stapsteen werd een praalwagen van de Orde van de Stropers een dagje van stal gereden. Troost voor hun ontgoocheling nu er ook dit jaar geen carnavalsstoet door de dorpskern zal rollen.

Na het middaguur lieten leden van de Veldegemse carnavalsvereniging in het gezelschap van Prinses West-Vlaanderen ‘Heidi I’ zich hoorbaar opmerken op het plein achter de kerk. Met de nodige coronaveilige afstand kwamen alle kleuters en leerlingen per klas op de uitgedoste prinsenwagen af, om erop en er rond een verwonderd kijkje te nemen.

Confetti en snoepgoed die ze toegestopt kregen, zal er niet te rapen vallen tijdens de opnieuw afgelaste optocht op de derde zondag van maart. “Een 60-jarige viering beslist in mineur, het is niet anders”, weet Stropers-voorzitter Roland Vandenbon.

Geen optocht

“Sinds de start van het carnavalsseizoen in november vielen werkelijk alle prinsverkiezingen en stoeten te lande in het water. Welke bescheiden feestelijkheid de Stropers later dit jaar nog op touw kunnen zetten, blijft zeer de vraag. Vast staat wel dat onze eerstvolgende optocht pas over een jaar opnieuw zal uitrijden. Nu zijn we laaiend enthousiast dat we met een verrassingsbezoek toch al voor de jongsten van ons dorp de carnavalssfeer erin kunnen houden.”

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.