Brugse basisschool De Triangel in quarantaine

Stefan Vankerkhoven

De Brugse stedelijke basisschool De Triangel is in quarantaine geplaatst, na een aantal besmettingen met covid-19.

In de stedelijke basisschool De Triangel langs de Diksmuidse Heerweg in Sint-Andries werden de voorbije dagen een aantal positieve coronagevallen vastgesteld. De directie bracht het stadsbestuur hiervan op de hoogte. Burgemeester Dirk De fauw belegde hierover donderdagnamiddag een crisisoverleg met het schoolbestuur, schepen van Onderwijs Ann Soete, de noodplanningsambtenaar en de CLB-arts. Op dat overleg werd beslist om de kleuterschool volledig in quarantaine te plaatsen en dit tot en met vrijdag 29 januari.

Volgens directeur Marc Arschoot werd deze beslissing weloverwogen genomen: “’Wij beseffen dat dit voor kleuters en ouders als een donderslag bij heldere hemel komt en voor heel wat praktische beslommeringen zorgt. Wij hebben echter de verantwoordelijkheid om geen onnodige risico’s te nemen en de gezondheid voorop te stellen.”

Eerdere besmetting

Na een eerdere besmetting op school zitten momenteel ook alle lagere schoolkinderen die katholieke godsdienst volgen preventief in quarantaine. Al deze kinderen werden gisteren al getest. Indien er weinig of geen positieve testresultaten zijn bij deze kinderen, kunnen zij op maandag 25 januari terug naar school.

Burgemeester Dirk De fauw en schepen van Onderwijs Ann Soete monitoren de situatie op de voet: “Vrijdag vindt er opnieuw een crisisoverleg plaats en bekijken we of er nog verdere maatregelen noodzakelijk zijn. We zijn immers zeer begaan met de veiligheid en de gezondheid van al onze inwoners.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.