Bloklocaties blijven stille studeerplekken in Kortrijk

Tijdens de laatste blokperiode werd er al druk gestudeerd in Depart.© AN
Tijdens de laatste blokperiode werd er al druk gestudeerd in Depart.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Tot aan de paasvakantie stelt Kortrijk de evenementenhal Depart en verschillende ontmoetingscentra in de deelgemeenten open als stille studeerplekken. Dat zijn locaties waar studenten net als tijdens de blokperiodes samen (coronaproof) kunnen studeren, werken of digitale lessen volgen. In totaal gaat het voorlopig om 73 beschikbare plaatsen.

Elke blokperiode gaat Stad Kortrijk op zoek naar locaties in de binnenstad en deelgemeenten waar studenten samen kunnen studeren. “Dit werkt voor veel studenten extra motiverend. Dit academiejaar is die nood nog hoger, aangezien de studenten nauwelijks naar de campus moeten om les te volgen. In de blokperiode van januari waren de verschillende bloklocaties dan ook druk bezet”, weten ze op het stadhuis.

Uit de sleur

Stad Kortrijk gaat nu een stapje verder en stelt een aantal locaties ook in het reguliere academiejaar open voor studenten. Hoewel het geen blok is, kunnen studenten minstens tot de paasvakantie terecht in Depart, de OC’s van Bellegem, Bissegem en Marke om er samen te studeren.

Aangezien voor hogescholen en universiteiten nog steeds code rood geldt, waardoor er slechts tot 10% contactonderwijs mogelijk is, kunnen studenten zo toch even uit de dagelijkse sleur komen en andere studenten ontmoeten.

Vrijwilligers

“We verliezen als stad het mentale welzijn van onze studenten niet uit het oog. Studenten zijn het beu om geïsoleerd te leven en alleen op hun kamer de digitale les te moeten volgen. Met dit initiatief kunnen ze coronaproof in een ruimte samen met andere studenten hun les volgen of zelfstandig studeren. De blokperiode in januari toont aan dat studenten hier dankbaar en gedisciplineerd gebruik van maken”, aldus Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs.

“Opnieuw zullen vrijwilligers net als in de blokperiode van januari ondersteuning bieden”, vult Stephanie Demeyer, schepen van Deelgemeenten en Ontmoetingscentra aan.

Wie een plekje wil reserveren kan terecht op de website van Kortrijk Studentenstad . Het gaat voorlopig om 30 plaatsen in OC Marke, 20 plaatsen in OC De Troubadour Bissegem, 6 plaatsen in OC De Wervel Bellegem en 17 plaatsen in evenementenhal Depart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.