Ook Axel Cruysberghs mag in het skateboarden naar de Olympische Spelen

Axel Cruysberghs uit Poperinge mag zo goed als zeker naar de Olympische Spelen.© BELGA
Axel Cruysberghs uit Poperinge mag zo goed als zeker naar de Olympische Spelen.© BELGA
Redactie KW

Na Lorre Bruggeman uit Deerlijk heeft met Axel Cruysberghs uit Poperinge zich een tweede West-Vlaming geplaatst voor de Olympische Spelen.

Axel Cruysberghs (26) komt net als Lorre Bruggeman uit in het onderdeel street. Ook hij deed het uitstekend op het WK skateboarden in Rome.

Met een zeventiende plaats in de eindstand kon hij niet doorstoten naar de finales, maar zijn Olympisch ticket heeft hij wel beet. In de kwalificaties had Axel twee goede runs neergezet en die lijn trok hij door in de halve finale, met nog eens drie goeie tricks.

‘Axel Crusher’

Hiermee verzamelde hij de nodige punten om zijn positie op de wereldranking met het oog op een kwalificatie voor de Spelen te verbeteren. Net als bij Lore is het nu wachten op een update van de wereldranking na het WK in Rome, maar beiden kunnen zo goed als zeker naar Tokio.

Het skaten boomt in Poperinge waar Axel destijds meehielp om er het lokale skatepark uit te tekenen. Hij woont in het Amerikaanse Los Angeles. Daar neemt hij samen met de grote namen uit de skatescene deel aan topwedstrijden.

Hij kreeg er de bijnaam ‘Axel Crusher’ mee en is sedert 2017 een professioneel skateboarder. In 2018 en 2019 werd hij Belgisch kampioen streetskateboarden.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten