Fanny Lecluyse: “Al mijn inspanningen en opofferingen zijn voor niets geweest”

Fanny Lecluyse kreeg woensdag de kans om revanche te nemen voor haar teleurstellende prestatie op de 100 meter schoolslag van zondag. Maar ook haar favoriete zwemonderdeel, de 200 meter schoolslag, draaide uit op een ontgoocheling.

© BELGA

Lecluyse ambieerde een plaats in de finale, maar kwam in de reeksen niet verder dan de zeventiende tijd van alle deelnemers (2:27.16) en dat volstond niet eens voor een plaats in de halve finales. De 24-jarige Lecluyse stond de pers achteraf in tranen te woord.

“Ik begrijp het niet. Ik heb slecht gezwommen en ik heb geen uitleg waarom het niet goed ging”, vertelde een zwaar aangeslagen Fanny Lecluyse, die ook al ontgoochelde op de vorige Spelen in Londen van 2012 met een negentiende plaats op de 200 meter schoolslag in 2:27.30. “Ik voelde dat ik de eerste 125 meter goed aan het zwemmen was. Daarna kreeg ik het lastig om de anderen te volgen.”

“Al mijn inspanningen en opofferingen zijn voor niets geweest. Ik heb niet zo hard getraind om 2:27 te zwemmen“, vertelde Lecluyse over haar tijd, die bijna drie seconden boven haar Belgisch record lag (2:23.77). “Mijn voorbereiding was nochtans goed verlopen. Ik heb geen excuses, het komt ook niet door de late zwemuren. Die zijn voor iedereen hetzelfde.”

“Ik denk dat ik zowel fysieke als mentale rust nodig ga hebben. Maar ik denk er wel niet aan om te stoppen met competitiezwemmen.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.