Ieper / Samenleving Ieper / Samenleving Ongeziene kosten door oorlog, toch stuurt Ieperse bakkerij meer dan 15.000 gratis broodjes naar Oekraïne Terwijl de tarwestroom uit Oekraïne slinkt, stuurt een Ieperse bakkerij meer dan 15.000 broodjes naar het land. Gratis, ook al worden de bakkers geconfronteerd met ongekende productiekosten. “Dat mag ons niet tegenhouden om hen te helpen.” 30 maart 2022
Update Brugge / Economie Update Brugge / Economie IJsroomfabrikant Missault uit Brugge bereidt 30.000 kerstbûches in drie weken Tijdens deze ‘feestmaand’ in coronatijd draait de Brugse ijsfabrikant Missault meer dan ooit op volle toeren. “We vervaardigen in drie weken tijd meer dan 30.000 bûches en andere ijsbereidingen op ambachtelijke wijze, volgens de uit 1945 daterende recepten van stichter Cyriel Missault”, zegt zaakvoerder Simon Ronse. 24 december 2021
Ieper / Economie Ieper / Economie Ieperse biobakkerij De Trog lanceert Belgisch Korenbrood De Ieperse biobakkerij De Trog blijft innoveren. In samenwerking met lokale landbouwers en Inagro ontwikkelde zaakvoerder Hendrik Durnez het Belgisch Korenbrood. Speciaal aan dit brood is dat het gemaakt wordt van lokale graanvariëteiten. “Dat betekent dan ook een échte meerwaarde voor onze biodiversiteit”, zegt Hendrik Durnez. 16 juni 2021
Ieper / Economie Ieper / Economie Rode Duivels eten Ieperse stuutjes en groentjes De Rode Duivels zijn volop bezig met de voorbereiding voor het EK. Dat betekent niet alleen stevig trainen, maar ook gezond en evenwichtig eten. Op hun bord krijgen ze ook Ieperse producten. Dries Delanote van Le Monde des Mille Couleurs in Dikkebus levert groenten, kruiden en sapjes, Hendrik Durnez van biobakkerij De Trog op de Ieperse industriezone bakt hun brood. Behalve Ieperse roots hebben beide heren nog iets gemeen: respect voor mens en natuur. 3 juni 2021
Oostkamp / Economie Oostkamp / Economie La Vie Est Belle in Oostkamp bereidt maandelijks 30 à 40 ton veggie burgers De VeggieChallenge 30 dagen lang veggie eten zit er bijna op. Als je meedoet, is de kans groot dat je de voorbije weken één van de vegetarische burgers uit het assortiment van La Vie Est Belle verorberd hebt. Het Oostkampse bedrijf ontstond bijna 30 jaar geleden na een bezoek aan Afrika. 25 maart 2021