Zwevegemse cafébazin Dorine Bossuyt overleden

Redactie KW

Op vrijdag 27 mei is Dorine Bossuyt, voormalig uitbaatster van café Boldershof, overleden in het woon- en zorghotel Heilig Hart in Kortrijk. Daar verbleef ze sinds 23 mei.

Dorine Bossuyt werd geboren in Zwevegem op 12 november 1955 en was de echtgenote van Joseph Cloet, die de afgelopen week met gezondheidsproblemen opgenomen werd in het ziekenhuis. Ze was de moeder van Barbara en Sarah. Nadat haar ouders jarenlang het café de Kaai aan het kanaal Kortrijk-Bossuit openhielden, werden Dorine en haar echtgenoot uitbaters van het gekende café Boldershof in de Harelbeekstraat in Zwevegem. In dit sportcafé waren diverse verenigingen gehuisvest : lokaal Zwevegem Sport, supportersclub Anderlecht, Werk der Volkstuinen, WTC Dauwtrappers en vinkenij Rechtzinnige Tekenaars.

Dorine werd op 28 oktober 2010 getroffen door een hersenbloeding en ondanks de beste medische zorgen raakte ze in coma. Na een verblijf in AZ Groeninge werd ze overgebracht naar het H. Hart Ziekenhuis in Roeselare. De uitvaartliturgie zal plaatshebben op zaterdag 4 juni om 10 uur in de Sint-Amanduskerk in Zwevegem, gevolgd door de crematie.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier