Zwangere Sarah Schotte neemt afscheid als OCMW-raadslid

Redactie KW

Sarah Schotte neemt op 1 januari 2012 ontslag als OCMW-mandataris. De echtgenote van Bart Tommelein is vier maanden zwanger. Ze wordt opgevolgd door Lieven Brusseel.

Sarah Schotte is momenteel vier maanden zwanger. “De decreetgever laat nog steeds niet toe dat vrouwen met zwangerschapsverlof hun lokaal mandaat blijven uitoefenen. Dit zou betekenen dat de Open VLD-zetel op enkele maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen onbemand zou zijn. Een vervanging voor enkele maanden vind ik geen goede oplossing en dus heb ik besloten om ontslag te nemen”, aldus Sarah.

Liberale stempel

“Open VLD heeft de afgelopen jaren een liberale stempel kunnen drukken op het beleid. Er is een opvangnet voor zelfstandigen, de sociale dienst wordt hervormd met aandacht voor de bestrijding van sociale fraude,… Het is belangrijk dat de liberale druk op de ketel niet vermindert. Uiteraard is het moeilijk om een aantal dossiers los te laten, maar het algemeen belang gaat voor.”

Sarah wordt opgevolgd door Lieven Brusseel. “Lieven zal die taak zonder twijfel naar behoren vervullen. Ik ben er gerust in.”

Aandacht voor gezin

Dit is het tweede kindje voor Sarah en Bart. “We hebben zeer bewust voor de baby gekozen. We hebben al een dochter van vier, Camille. Bart heeft drie dochters uit zijn eerste huwelijk: Liesbeth, Astrid en Justien. Ons gezin verdient alle aandacht”, besluit Sarah Schotte.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.