Zwaar ongeval op E40 bij afrit Adinkerke

Redactie KW

Donderdagmorgen is een bestuurder uit het Franse Duinkerke omstreeks vier uur zwaar gewond geraakt bij een spectaculair verkeersongeval op de E40, op 700 m van de afrit Adinkerke-De Panne.

De Franse personenwagen reed eerst de betonnen middenberm aan, waarna hij wat verder tot stilstand kwam op de autoweg. Hij werd daarbij enkele ogenblikken later aangereden door een Poolse vrachtwagen die de wagen tegen de vangrail naast de pechstrook katapulteerde. Door de klap werd de wagen volledig vernield. De brandweer van De Panne moest de bestuurder uit het wrak bevrijden. De man werd in een tent op de pechstrook van de autoweg meer dan een half uur gereanimeerd vooraleer hij naar het ziekenhuis van Veurne kon worden overgebracht. Het slachtoffer heeft verschillende zware hoofdletsels en breuken opgelopen.

Bestuurder vrachtwagen ongedeerd

De Poolse vrachwagen is door de aanrijding vooraan eveneens zwaar beschadigd, de bestuurder kon nog zijn vrachtwagen op de pechstrook parkeren en bleef ongedeerd. De autoweg was over vele meter bezaaid met brokstukken van beide voertuigen.

(JT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 3 september 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.