Zwaar dronken inzittenden van Poolse auto stampen en spuwen naar Midow-politie

Redactie KW

Gisterenavond zette een ploeg van de Midow-politie de achtervolging in op een Poolse wagen, die met brullende motor en in hoog toerental in de Izegemstraat reed. De wagen werd door de patrouille tot stilstand gebracht. Bij de controle stampten en spuwden de inzittenden, beiden van Poolse nationaliteit. Na controle bleek de chauffeur meer dan 3 promille alcohol in het bloed te hebben.

Tijdens het aanbellen aan een woning woensdagavond hoorde een Midow-ploeg een voertuig, komende uit de richting van het station, met brullende motor en in hoog toerental rijden. Een agent maande de bestuurder aan te vertragen, maar die ging daar niet op in. Het voertuig reed vervolgens aan hoge snelheid verder in de richting van Izegem. De ploeg zette onmiddellijk de achtervolging in.

In de Izegemstraat had de bestuurder inmiddels de wagen gedraaid en werd door de politie verplicht te stoppen. Beide inzittenden, van Poolse nationaliteit, bleken zwaar dronken. Na controle bleek de chauffeur meer dan 3 promille alcohol in het bloed. Tijdens de controle gedroegen beiden zich heel agressief, stampten, spuwden en schopten. Ze werden opgepakt en konden in de cel hun roes uitslapen. Verder rijzen er ook twijfels over de inschrijving van het voertuig, het rijden zonder rijbewijs en mogelijks ook over hun verblijfplaats. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.