Zonnebeke houdt infosessie rond inbraakpreventie

Redactie KW

(UPDATE)Meer dan 200 Zonnebekenaren zijn gisterenavond naar de informatieavond geweest over inbraakpreventie. De voorbije weken teistert een dievenbende de streek. Ze slaat toe overdag, in huizen die vlakbij de snelweg A 19 liggen. Op vijf weken tijd zijn in deelgemeente Beselare en Zonnebeke zelf al bijna twintig inbraken gepleegd. De inwoners maken zich zorgen, en zijn dan ook massaal op de infoavond afgekomen die politie en gemeentebestuur organiseerden.

Het was stoelen bijschuiven gisterenavond in Ontmoetingscentrum ‘t Zonnerad in Zonnebeke. De belangstelling voor de tips die de politie geeft, is groot. De recente inbrakengolf beroert de mensen duidelijk. Op een goede maand tijd zijn al bijna 20 inbraken gepleegd.

De politie vertelt uitgebreid hoe mensen hun woningen kunnen beveiligen. Maar er zijn ook de ‘goedkope’ tips: deuren altijd op slot doen als je weggaat, en je huis een bewoonde indruk geven. Mensen die vroeger al eens ongewenst bezoek kregen, passen de tips al toe.

De politie vraagt de mensen ook om alert te zijn voor alles wat verdacht is. Er is ook een buurtinformatienetwerk in Zonnebeke. Slachtoffers van een inbraak mogen er op kosten van de gemeente lid van worden. Nooit schroom hebben om de politie te verwittigen is de boodschap.

Vandaag raakte intussen bekend dat de voorbije dagen opnieuw verschillende inbraken gepleegd werden in West-Vlaanderen. Dit keer was Oostkamp het actieterrein van de inbrekers. Er werd in vier woningen ingebroken, de dieven gingen vooral op zoek naar waardepapieren.

(ev/ld)

Meer in het nieuws van WTV vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.