Zoektocht naar vermiste student duurde weken

Redactie KW

De afgelopen weken is in de ringvaart en de omgeving van de jachthaven intens gezocht naar de student uit Oostkamp. Maar telkens zonder resultaat. Meteen toen de verdwijning van Frederic Coopman aan de hulpdiensten gemeld werd, namen die de zaak meteen ernstig. Het was de tweede student op korte tijd in onze provincie die vermist was.

Grote middelen

Al van bij de eerste zoekactie naar de student uit Oostkamp, twee dagen na zijn verdwijning, worden de grote middelen ingezet. Een helikopter en een infraroodcamera. Door de verdwijning van Waldo Van Raemdonck, een student uit Jabbeke, een week eerder laten de hulpdiensten, de Cel vermiste personen en het Parket niets aan het toeval over.

Spoor aan Coupure

Tijdens een eerste zoektocht in de buurt van de Gentpoort worden meteen een handschoen en de muts van de jongen teruggevonden. De volgende dagen wordt de omgeving verder uitgekamd, vooral op zoek naar de fiets van de jongen. Daarbij worden duikers van de brandweer ingezet. Maar zonder resultaat. De Cel Vermiste Personen coördineert de hele actie. Even lijken de speurders een spoor te hebben aan de coupure. Daar merkt een warmtescanner iets op de bodem van het dok. Dat blijkt loos alarm. Het onderzoek dreigt op een dood spoor te zitten.

Een week later dan vinden de speurders uiteindelijk de fiets van de vermiste student terug. Die stond gewoon gestald, in de buurt van de Coupure. Van de jongen ontbreekt nog elk spoor tot vandaag aan de Coupure zijn lichaam is teruggevonden. Enkele meters van waar hij op zaterdagmorgen 10 december verdwenen is.

Zoektocht naar vermiste student duurde weken

Bekijk hier de reportage

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.